Zăpada continuă să provoace probleme în Bulgaria

Opt municipalităţi bulgare sunt încă în stare de urgenţă, iar 48 de sate rămân fără electricitate, în pofida unei îmbunătăţiri a condiţiilor meteorologice, după căderile masive de zăpadă din primele zile ale anului, relatează site-ul Novinite.com.

1 afișare
Imaginea articolului Zăpada continuă să provoace probleme în Bulgaria

Zăpada continuă să provoace probleme în Bulgaria

Temperaturile foarte scăzute din Bulgaria împiedică în continuare curăţarea drumurilor blocate, în timp ce serviciile de salvatori montani au anunţat că mai multe persoane sunt blocate de câteva zile în cabane din Stara Planina.

Temperatura înregistrată sâmbătă în oraşul bulgar Dobrici era de minus 18 grade Celsius, iar şcolile vor rămâne închise la începutul săptămânii viitoare, până ce drumurile vor fi curăţate şi starea de urgenţă ridicată.

În capitala bulgară, Sofia, s-au înregistrat minus 17 grade Celsius, în timp ce în oraşul Knezha, din nord, a fost o temperatură record de minus 27 de grade.

În ultimele câteva zile, ninsoarea şi frigul au provocat moartea a trei persoane, iar o femeie de 46 de ani este dată dispărută în regiunea Novi Pazar din nord-estul ţării, după ce a plecat pe jos spre un sat din apropiere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici