Zece persoane intoxicate cu E.coli în Franţa, din cauza seminţelor germinate

Seminţe germinate sunt la originea unei intoxicaţii alimentare cu bacteria E.coli care a afectat zece persoane la Bordeaux, în sud-vestul Franţei, unde cinci persoane erau spitalizate în continuare, vineri, a anunţat Agenţia Regională de Sănătate.

312 afișări
Imaginea articolului Zece persoane intoxicate cu E.coli în Franţa, din cauza seminţelor germinate

Zece persoane intoxicate cu E.coli în Franţa, din cauza seminţelor germinate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Primele examene bacteriologice au permis, în plus, determinarea prezenţei, la doi pacienţi, a unei infecţii cu E.coli care produce toxina Shiga, tulpina O104, o tulpină care a fost găsită în epidemia din Germania", potrivit autortăţilor sanitare.

Epidemia din Germania, legată de o intoxicaţie cu seminţe germinate, s-a soldat cu 43 de morţi în Europa.

Originea contaminării în Franţa, deşi priveşte seminţe germinate, iar, la doi pacienţi, a fost găsită aceeaşi tulpină ca în Germania, încă nu este stabilită în mod clar.

Singura certitudine, vineri, era că şapte din cele zece persoane intoxicate la Bordeaux au participat, la 8 iunie, la o petrecere, la Begles, un oraş vecin, într-un centru de distracţie, unde şase dintre ele au consumat seminţe germinate, au anunţat autorităţile sanitare din regiunea Aquitaine.

"Rezultatele investigaţiilor epidemiologice efectuate de Celula Institutului de Supraveghere Sanitară din regiune, în colaborare cu Agenţia Regională de Sănătate din Aquitaine, au permis să se determine că şapte dintre ele au frecventat Centrul de Distracţii pentru copii din Begles, la 8 iunie, în cadrul unei petreceri de sfârşit de an şcolar", precizează un comunicat al autorităţilor sanitare.

Cel puţin şase dintre aceste persoane au consumat seminţe germinate presărate peste supe, potrivit aceleiaşi surse.

În prezent, se fac investigaţii pentru a determina originea seminţelor care au provocat aceste intoxicaţii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici