Zece submarine ruseşti sunt în misiuni, în oceanele lumii

Zece dintre cele 60 de submarine aparţinând forţelor navale ruse se află în prezent în misiuni în oceanele lumii, a declarat, vineri, un înalt responsabil al Statului Major al Marinei ruse, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

1228 afișări
Imaginea articolului Zece submarine ruseşti sunt în misiuni, în oceanele lumii

Zece submarine ruseşti sunt în misiuni, în oceanele lumii

"Până la zece submarine îndeplinesc în prezent diferite misiuni în oceane, inclusiv misiuni de antrenament şi de patrulare de luptă, cu armament nuclear la bord", a afirmat sursa citată, adăugând că navele fac parte din Flota Nordului şi Flota Pacificului.

Marina rusă dispune de o flotă de 60 de submarine, printre care se numără şi zece submarine strategice cu propulsie nucleară.

"Statul Major al Marinei consideră că submarinele strategice vor juca în continuare un rol important în apărarea securităţii naţionale a Rusiei, deoarece rămân unul dintre elementele principale ale puterii militare şi reprezintă un element de descurajare de bază împotriva ameninţărilor şi agresiunilor împotriva ţării", a precizat oficialul citat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici