Zeci de morţi în urma a două explozii la metroul din Moscova - VIDEO, GALERIE FOTO

Câteva zeci de persoane şi-au pierdut viaţa în urma a două explozii produse în două staţii ale metroului din Moscova au anunţat agenţiile ruse RIA Novosti şi Itar-Tass.

196 afișări
Imaginea articolului Zeci de morţi în urma a două explozii la metroul din Moscova - VIDEO, GALERIE FOTO

Zeci de morţi în urma a două explozii la metroul din Moscova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

O primă explozie s-a produs luni dimineaţa în staţia Lubianka din centrul Moscovei, provocând moartea a 25 de persoane şi rănirea altor zece. Potrivit agenţiei Interfax, explozia ar fi fost declanşată de un kamizake.

O a doua explozie s-a produs luni dimineaţă într-o altă staţie de metrou din Moscova şi a provocat moartea a 12 până la 15 persoane, au anunţat serviciile pentru situaţii de urgenţă şi o sursă din cadrul forţelor de ordine pentru agenţia Interfax.

GALERIE FOTO

"Potrivit datelor preliminare, 15 persoane au murit în urma exploziei (şi) mai mult de 20 au fost rănite", a anunţat o sursă din cadrul forţelor de ordine.

O altă sursă din cadrul serviciilor pentru situaţii de urgenţă a evocat moartea a 12 persoane.

Explozia s-a produs la staţia Park Kulturi la ora locală 08.40 (07.40, ora României).

Capitala rusă a fost afectată în ultimii zece ani de o serie de explozii mortale revendicate de militanţii ceceni, dar aceasta au devenit mai rare în ultimul timp.

Explozie la metroul din Moscova

Anchetă pentru terorism după exploziile de la metroul din Moscova

Autorităţile ruse au deschis o anchetă pentru "terorism" după exploziile produse luni dimineaţa în două staţii de metrou din Rusia, soldate cu moartea a cel puţin 31 de persoane şi rănirea altor 27.

Comisia de anchetă a Parchetului a anunţat că a fost deschisă o anchetă pentru terorism.

"O anchetă a fost deschisă după cele două explozii din staţiile de metrou Lubianka şi Park Kulturi pentru (...) act terorist", a declarat aceasta într-un comunicat.

Zeci de morţi în urma a două explozii la metroul din Moscova

Exploziile de la metroul din Moscova sunt atentate sinucigaşe

Exploziile produse luni dimineaţa la metroul din Moscova, soldate cu moartea a cel puţin 31, sunt atentate sinucigaşe, a declarat procurorul Moscovei Iuri Siomine.

"Putem pleca de la principiul că explozibilul a fost ataşat de corp, iar 19 persoane sunt moarte", a declarat Siomin, referindu-se la prima explozie, produsă în staţia Lubianka, în centrul Moscovei.

Explozia a provocat 19 morţi, a declarat el, în timp ce alţi oficiali au menţionat moartea a 25 de persoane.

În cazul celei de-a doua explozii, care s-a produs în staţia Park Kulturi, în jurul orei locale 08.40 (07.40 ora României), "a fost un scenariu similar", a declarat el.

Atentat sinucigaş în metroul din Moscova

"Acestea nu sunt date definitive: acum este momentul să salvăm vieţi", a declarat el.

Atentatele de la metroul din Moscova, comise de femei

Atentatele sinucigaşe de la metroul din Moscova au fost comise de femei, au declarat luni biroul de presă al serviciilor speciale (FSB) şi primarul capitalei ruse.

"Potrivit primelor informaţii, cele două explozii au fost comise de femei kamikaze", a declarat FSB într-un comunicat.

Informaţia a fost anunţată iniţial de primarul Moscovei, Iuri Lujkov, care a citat FSB.

Iuri Lujkov, primarul Moscovei

Anterior, procurorul Moscovei, Iuri Siomin, declarase că exploziile produse luni dimineaţa la metroul din Moscova, soldate cu moartea a cel puţin 31 de persoane, sunt atentate sinucigaşe.

Exploziile de la Moscova au avut echivalentul a două kilograme de TNT

Exploziile care s-au produs luni dimineaţa la metroul din Moscova au fost provocate de explozibil având echivalentul a două kilograme de TNT fiecare, a declarat procurorul Iuri Siomin, citat de RIA Novosti, în pagina electronică.

Ministerul pentru situaţii de urgenţă a anunţat că cel puţin 31 de persoane au murit după ce două bombe amplasate de presupuşi terorişti au explodat în staţii de metrou din centrul Moscovei.

Anchetatorii au afirmat că bombele, fiecare având puterea a două kilograme de TNT, au fost detonate de atentatori sinucigaşi. De asemenea, poliţia consideră exploziile ca făcând parte dintr-un "atac terorist bine plănuit".

Autorităţile au apelat la elicoptere pentru a evacua răniţii în atentatul de la staţia Lubianka

În situaţia în care traficul din centrul Moscovei a fost paralizat, autorităţile au apelat la elicoptere pentru a evacua răniţii.

FSB suspectează "grupări teroriste" din Caucaz, în atentatele de la Moscova

Atentatele de luni împotriva reţelei de metrou din Moscova au fost comise de "grupări teroriste" care ar avea legături cu regiunea Caucazul de Nord, a declarat şeful serviciilor speciale ruse (FSB), Aleksandr Bortnikov.

"Potrivit versiunii preliminare, atentatele au fost comise de grupări teroriste care au legături cu tegiunea Caucazului de Nord. Privilegiem această versiune", a declarat Bortnikov, citat de agenţiile ruse.

Autorităţile ruse au deschis deja o anchetă pentru terorism în legătură cu cele două explozii produse luni dimineaţă în staţiile de metrou Lubianka şi Park Kulturi, din centrul Moscovei.

Video Stirileprotv.ro

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici