Zeci de răniţi după noi confruntări violente între forţele de ordine şi protestatarii antiguvernamentali la Beirut

Zeci de persoane au fost rănite în urma confruntărilor violente între forţele de ordine şi protestatarii antiguvernamentali, produse duminică seară la Beirut, fiind pentru a doua zi consecutivă când se înregistrează astfel de incidente, potrivit site-ului postului BBC News.

278 afișări
Imaginea articolului Zeci de răniţi după noi confruntări violente între forţele de ordine şi protestatarii antiguvernamentali la Beirut

Zeci de răniţi după noi confruntări violente între forţele de ordine şi protestatarii antiguvernamentali la Beirut

Manifestanţii au aruncat cu sticle, pietre şi petarde spre forţele de ordine, care au folosite gaze lacrimogene şi tunuri de apă.

Forţele de securitate internă din Liban au comunicat că au folosit gaze lacrimogene după ce manifestanţii au început să arunce cu pietre şi petarde spre poliţişti.

Serviciul libanez de protecţia civilă a anunţat că, în urma violenţelor de duminică seară, 46 de persoane au primit îngrijiri medicale la faţa locului, iar alte 14 au fost transportate la spital, relatează agenţia Reuters.

Parlamentul de la Beirut urmează să analizeze luni pe cine va nominaliza la funcţia de prim-ministru; fiind de aşteptat ca premierul demisionar Saad Hariri să revină în funcţie.

Hariri a demisionat pe data de 29 octombrie, în urma protestelor masive cauzate de degradarea situaţiei economice şi sociale din Liban.

Discuţiile pentru formarea unui nou Cabinet au fost marcate de disensiunile dintre Hariri, care este susţinut de Occident şi statele arabe din Golf, şi adversarii săi, inclusiv Hezbollah, o grupare şiită susţinută de Iran.

Proteste masive au loc în Liban începând din 17 octombrie, în contextul degradării situaţiei economice şi sociale.

Protestatarii acuză clasa politică de corupţie şi incompetenţă. În ultimele săptămâni, mii de persoane au fost disponibilizate, iar în ultimele zile au fost semnalate multe cazuri de sinucidere.

Aproximativ o treime dintre cetăţenii Libanului trăiesc în condiţii aflate sub pragul sărăciei, iar rata şomajului în rândul tinerilor este de peste 30%, conform unui raport de evaluare elaborat de Banca Mondială.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici