Zeci de tinere PROTESTEAZĂ la Paris faţă de mişcarea Femen: Aceste metode totalitare şi manipulatoare trebuie să înceteze

Câteva zeci de tinere s-au reunit sâmbătă după-amiază la Paris pentru a denunţa "metodele totalitare şi manipulatoare" ale mişcării feministe radicale Femen, în apropierea sediului lor, a constatat un jurnalist al AFP.

920 afișări
Imaginea articolului Zeci de tinere PROTESTEAZĂ la Paris faţă de mişcarea Femen: Aceste metode totalitare şi manipulatoare trebuie să înceteze

Zeci de tinere PROTESTEAZĂ la Paris faţă de mişcarea Femen: Aceste metode totalitare şi manipulatoare trebuie să înceteze (Imagine: AFP/ Arhiva Mediafax Foto)

Manifestantele, majoritatea îmbrăcate în fuste albe, voiau să se îndrepte spre sediul Femen, din nordul Parisului, dar au fost împiedicate de o impresionantă desfăşurare de forţe a jandarmeriei.

"Femeia are demnitatea ei, aceasta nu înseamnă exhibiţionism şi isterie (...). Ne opunem astfel Femen care, precum câinii de gardă, sunt la ordinele unei ideologii care subminează bazele societăţii noastre şi sfidează valorile noastre", potrivit unui comunicat distribuit de manifestante.

Printre ele, "Isolda" a afirmat că s-a infiltat în mişcarea Femen "pentru a le înţelege şi a le cunoaşte". Ea denunţă aceste "tinere femei franţuzoaice, simpli pioni, prinse în capcană şi înrolate de militanţi străini şi lideri bogaţi care vor impunerea valorilor care nu sunt naturale societăţii noastre".

"Aceste metode totalitare şi manipulatoare trebuie să înceteze", potrivit comunicatului care cere revenirea în Ucraina a două responsabile ale mişcării Femen din Franţa, originare din acestă ţară, oprirea subvenţiilor pentru mişcarea lor şi încetarea imunităţii pentru acţiunile lor.

Femen, care au protestat topless în numeroase rânduri, s-au făcut cunoscute prin acţiunile lor în Rusia şi Ucraina. Ele au deschis un sediu în Franţa în septembrie 2012. Ele au desfăşurat recent mai multe acţiuni în catedrala Notre-Dame din Paris.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici