Zeci de tone de jucării toxice confiscate în Peru

Peste 60 de tone de jucării fabricate în China şi bănuite că ar fi toxice au fost confiscate în Peru înainte de a fi comercializate, în urma introducerii produselor în ţară prin contrabandă, au informat, vineri, autorităţile vamale, citate de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Zeci de tone de jucării toxice confiscate în Peru

Zeci de tone de jucării toxice confiscate în Peru

Jucăriile chinezeşti trebuia să fie comercializate pe diferite pieţe din capitala peruviană, potrivit şefului poliţiei vamale, generalul Walter Rivera.

“Jucăriile prezintă proceduri de fabricaţie care implică substanţe toxice precum plumbul”, a precizat Rivera pentru AFP, adăugând că produsele au fost trimise la Ministerul Sănătăţii pentru analize.

Operaţiunea numită “operaţiunea jucării împotriva morţii” a fost efectuată de Poliţie, joi, într-un depozit din centrul capitalei Lima. Produsele au fost introduse în Peru prin contrabandă la frontiera cu Chile, potrivit şefului Poliţiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici