Zelenski îl critică pe Olaf Scholz pentru că nu trimite rachete Taurus Ucrainei. Care ar fi adevăratul motiv din spate

  • Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, l-a criticat dur pe cancelarul german, Olaf Scholz, pentru că acesta refuză să trimită Kievului rachete Taurus, cu rază lungă de acţiune.
  • Liderul de la Kiev a sugerat că adevăratul motiv al reticenţei cancelarului german se bazează pe dorinţa sa de a păstra armele pentru apărarea Berlinului împotriva unei ameninţări din partea Rusiei.
1226 afișări
Imaginea articolului Zelenski îl critică pe Olaf Scholz pentru că nu trimite rachete Taurus Ucrainei. Care ar fi adevăratul motiv din spate

Zelenski îl critică pe Olaf Scholz pentru că nu trimite rachete Taurus Ucrainei. Care ar fi adevăratul motiv din spate

Într-un interviu pentru Axel-Springer, compania-mamă a publicaţiei POLITICO, Volodimir Zelenski a declarat că Berlinul consideră că rachetele Taurus ar fi cea mai puternică armă pe care o are Germania, în calitate de stat nenuclear.

,,Mi-a împărtăşit mesaje în care îmi spunea că nu-şi poate lăsa ţara fără o armă atât de puternică", a adăugat Zelenski despre Olaf Scholz.

În cadrul interviului, Zelenski a declarat că Scholz vede rachetele Taurus ca pe un mijloc de descurajare în faţa unui atac nuclear, deşi preşedintele a adăugat că nu vede logica acestui lucru. ,,Orice rachetă", a spus el, ,,nu va proteja o singură persoană de atacuri nucleare, dacă izbucneşte un război nuclear, Doamne fereşte".

Totuşi, comentariile lui Zelenski sugerează faptul că ar exista o altă motivaţie în spatele refuzului cancelarului german: Berlinul are nevoie de arme pentru a-l descuraja pe preşedintele rus Vladimir Putin să atace Germania.

Pe de altă parte, Berlinul prezintă publicului său o altă explicaţie pentru a justifica refuzul de a trimite armele, scrie POLITICO. În luna februarie, Olaf Scholz şi-a motivat reticenţa de a furniza Kievului rachetele Taurus prin faptul că o astfel de mişcare ar putea atrage Germania în conflict şi că războiul ar escalada. În plus, Scholz a argumentat că această acţiune ar provoca Rusia.

,,Aceasta este o linie pe care nu vreau să o depăşesc în calitate de cancelar", a declarat Scholz în martie. ,,Am responsabilitatea de a împiedica implicarea Germaniei în acest război", a afirmat cancelarul german.

Ucrainenii au cerut în mai multe rânduri furnizarea de rachete Taurus din partea Germaniei, însă până în prezent, solicitările nu au primit un răspuns. Rachetele au o rază de acţiune de aproximativ 500 de kilometric, care ar putea permite lovirea ţintelor aflate în spatele liniilor de front, cum ar fi podul Kerci care leagă Rusia de Crimeea ocupată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici