De ce Germania nu livrează rachete cu rază lungă Ucrainei? Olaf Scholz îşi explică reticenţa

Cancelarul german, Olaf Scholz, a declarat luni că este reticent în privinţa livrării de rachete cu rază lungă Taurus în Ucraina, pe motiv că războiul ar putea escalada şi ar atrage ţara în acest conflict, notează AP.

1788 afișări
Imaginea articolului De ce Germania nu livrează rachete cu rază lungă Ucrainei? Olaf Scholz îşi explică reticenţa

De ce Germania nu livrează rachete cu rază lungă Ucrainei? Olaf Scholz îşi explică reticenţa

Germania este al doilea cel mai mare furnizor de ajutor militar pentru Ucraina, după SUA, şi îşi intensifică şi mai mult sprijinul în acest an. Însă Scholz a blocat luni de zile dorinţa Ucrainei de a obţine rachete Taurus, care au o rază de acţiune de până la 500 de kilometri şi care, teoretic, ar putea fi folosite împotriva unor ţinte aflate la mare distanţă de teritoriul rusesc.

În cadrul unei conferinţe de redacţie a agenţiei germane de presă dpa, Olaf Scholz a explicat hotărârea sa de a ajuta Ucraina, însă fără să determine o escaladare a războiului şi să atragă Germania şi NATO în el.

Potrivit AP, cancelarul german a declarat că ajutorul nu constă strict în oferirea sistemului Taurus ucrainenilor şi că dintr-un asemena sprijin ,,ar putea rezulta o participare la război", pe care lumea nu o conştientizează în totalitate.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, el a sugerat că dezbaterea germană privind rachetele Taurus a pierdut din vedere ceea ce are nevoie de fapt Ucraina în prezent. ,,Ceea ce îi lipseşte Ucrainei este muniţia la toate distanţele... posibile, dar nu în mod decisiv acest lucru din Germania", a declarat Olaf Scholz, potrivit sursei citate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici