Zelenski, mesaj emoţionant de Anul Nou: Vreau să urez tuturor ucrainenilor un singur lucru - victoria

  • Volodimir Zelenski a declarat sâmbătă că singura sa dorinţă pentru toţi ucrainenii pentru 2023 este victoria.
  • Preşedintele Ucrainei afirmă că ţara este pregătită să lupte pentru revenirea la o viaţă normală.
1179 afișări
Imaginea articolului Zelenski, mesaj emoţionant de Anul Nou: Vreau să urez tuturor ucrainenilor un singur lucru - victoria

"Vreau să vă doresc tuturor un singur lucru, victoria. Şi acesta este principalul lucru. O singură dorinţă pentru toţi ucrainenii", a declarat Zelenski, într-un mesaj video cu câteva minute înainte de miezul nopţii.

El a reiterat, aşa cum a făcut-o deseori de când Rusia şi-a început invazia în Ucraina în februarie, că va rămâne alături de poporul său cât timp acesta va lupta pentru libertate, potrivit agenţiei Reuters.

"Ni s-a spus să ne predăm. Noi am ales un contraatac!", a spus el.

"Suntem gata să luptăm pentru ea (libertatea). De aceea, fiecare dintre noi se află aici. Eu sunt aici. Noi suntem aici. Voi sunteţi aici. Toată lumea este aici. Suntem cu toţii Ucraina".

Zelenski a promis că va aduce înapoi ceea ce i-a fost luat.

"Fie ca acest an să fie anul întoarcerii. Întoarcerea poporului nostru. Soldaţii, la familiile lor. Prizonierii, la casele lor. Emigranţii, înapoi în Ucraina lor. Întoarcerea pământurilor noastre", a declarat Zelenski. "Întoarcerea a ceea ce a fost furat de la noi. Copilăria copiilor noştri, bătrâneţea liniştită a părinţilor noştri".

Putin, discurs plin de ură la adresa Occidentului

Într-un mesaj video de Anul Nou difuzat de televiziunea de stat rusă, Putin a declarat că Rusia luptă în Ucraina pentru a-şi proteja "patria" şi pentru a asigura "independenţa adevărată" a poporului său.

"Timp de ani de zile, elitele occidentale ne-au asigurat în mod ipocrit de intenţiile lor paşnice", a spus el într-un discurs filmat în faţa personalului militar rus la sediul districtului militar de sud al Rusiei.

"De fapt, în toate modurile posibile, ele încurajau neonaziştii care au desfăşurat un terorism deschis împotriva civililor din Donbas", a spus Putin într-un discurs de Anul Nou neobişnuit de combativ, dedicat de obicei urărilor de bine pentru anul care urmează.

"Occidentul a minţit în legătură cu pacea", a spus Putin. "Se pregătea pentru agresiune... iar acum se foloseşte cu cinism de Ucraina şi de poporul său pentru a slăbi şi diviza Rusia. Nu am permis niciodată acest lucru şi nu vom permite niciodată nimănui să ne facă acest lucru", a declarat Putin în clipul difuzat la miezul nopţii în Extremul Orient al Rusiei, citat de agenţiile de ştiri ruseşti de stat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici