Zelenski se aşteaptă ca Rusia să-şi reia atacurile asupra sistemului energetic ucrainean în toamnă

Preşedintele Zelenski se aşteaptă ca Rusia să-şi reia atacurile asupra sistemului energetic ucrainean atunci când vremea se va răci şi a promis că va face tot ce poate pentru a proteja reţeaua electrică.

199 afișări
Imaginea articolului Zelenski se aşteaptă ca Rusia să-şi reia atacurile asupra sistemului energetic ucrainean în toamnă

Sursa: AP / Mediafax Foto

Aproape 40% din sistemul energetic ucrainean a fost avariat în timpul iernii în urma atacurilor ruseşti cu rachete şi drone, dar în ultimele luni atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene s-au diminuat.

Aflat duminică într-o vizită în oraşul Ivano-Frankivsk din vestul ţării, Zelenskiy a declarat că se aşteaptă ca aceste atacuri să fie reluate în toamnă, potrivit Reuters.

"Este evident că în această toamnă şi ... în iarnă inamicul va încerca să repete teroarea împotriva industriei energetice ucrainene. Ar trebui să fim pregătiţi pentru acest lucru", a declarat Zelenski în faţa unor înalţi oficiali guvernamentali.

"La nivel guvernamental şi de securitate, vom face tot ce este posibil".

Zelenski a adăugat că guvernul, oficialii din domeniul securităţii şi angajaţii din domeniul energiei lucrează pentru a proteja sistemul energetic de daune, sabotaje sau atacuri cibernetice. Fiecare oraş şi localitate din Ucraina ar trebui să fie pregătită să facă faţă urgenţelor din sectorul energetic, a adăugat el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici