Zelenski susţine că există dovezi de tortură şi crime de război în nord-estul recucerit

Preşedintele Volodimir Zelenski a declarat vineri că mulţi ucraineni au fost îngropaţi în diferite locuri din nord-estul recent recucerit, inclusiv familii întregi şi persoane care au fost torturate, relatează Reuters.

272 afișări
Imaginea articolului Zelenski susţine că există dovezi de tortură şi crime de război în nord-estul recucerit

Într-un interviu acordat în biroul său, el a declarat pentru Reuters că o anchetă este în curs de desfăşurare cu asistenţă internaţională şi că există dovezi ale unor crime de război comise de ruşi în acele zone.

"În prezent, există 450 de persoane moarte, îngropate. Dar mai sunt şi altele, morminte separate ale multor persoane. Oameni torturaţi. Familii întregi în anumite teritorii", a spus el.

Întrebat dacă există dovezi ale unor crime de război, el a spus: "Toate sunt acolo. Comisii de anchetă cu parteneri internaţionali, comisii de anchetă comune", a spus el.

"Procurorii noştri lucrează, de asemenea, cu cei internaţionali. Există unele dovezi şi se fac evaluări, ucrainene şi internaţionale, iar acest lucru este foarte important pentru noi, pentru ca lumea să recunoască acest lucru."

Rusia neagă că ar fi vizat civili şi a declarat în trecut că acuzaţiile de încălcare a drepturilor omului sunt o campanie de denigrare.

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleh Synhubov, a declarat vineri reporterilor, la unul dintre locurile de înmormântare din oraşul Izium, că unele corpuri exhumate acolo au fost găsite cu mâinile legate.

Moscova nu a făcut niciun comentariu cu privire la descoperirile din Izium.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici