Zelenski va efectua o vizită oficială în Germania la invitaţia cancelarului Olaf Scholz

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va vizita Berlinul pe 13 mai, a anunţat miercuri poliţia germană.

195 afișări
Imaginea articolului Zelenski va efectua o vizită oficială în Germania la invitaţia cancelarului Olaf Scholz

Un purtător de cuvânt al departamentului de poliţie din Berlin a declarat pentru POLITICO că Zelenski va călători în capitala germană la invitaţia cancelarului Olaf Scholz.

Zelenski, care a fost în strânsă legătură cu Scholz încă de la începutul războiului, a declarat într-un interviu acordat în urmă cu câteva luni că au existat "suişuri şi coborâşuri în relaţia cu Germania". Ucraina a făcut presiuni pentru ca Berlinul să livreze mai rapid mai multe arme pe care să le folosească în lupta împotriva armatei ruse.

Potrivit presei, se aşteaptă ca Zelenski să aterizeze la secţiunea militară a aeroportului din Berlin şi apoi să se cazeze la hotelul Ritz-Carlton din centrul Potsdamer Platz.

El va fi apoi primit oficial cu onoruri militare de către Scholz pe 14 mai. Sunt planificate discuţii şi o conferinţă de presă, potrivit B.Z. În jurul orei 12.00, pe ordinea de zi figurează o discuţie cu preşedintele german Frank-Walter Steinmeier.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei nu a putut oferi încă mai multe detalii despre vizită pentru POLITICO, dar a precizat că au început pregătirile pentru măsurile de securitate.

Preşedintele ucrainean este programat apoi să zboare cu elicopterul la Aachen, unde va fi onorat cu Premiul Internaţional Charlemagne, înainte de a se întoarce în Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici