Zelenski, vizită la Curtea Penală de la Haga: vrea să-l vadă condamnat pe Putin

Preşedintele Ucrainei conduce o delegaţie oficială a ţării sale în Olanda.

596 afișări
Imaginea articolului Zelenski, vizită la Curtea Penală de la Haga: vrea să-l vadă condamnat pe Putin

Zelenski, vizită la Curtea Penală de la Haga, cea care l-a condamnat pe Putin

Zelenski a pătruns astăzi în sediul Curţii Penale Internaţionale (CPI), fiind protejat de un serviciu de securitate impresionant, transmite presa internaţională.

Şeful Ucrainei s-a întâlnit cu liderii Curţii, cea care a emis un mandat de arestare pentru Putin pentru crime de război. În acest timp, Ucraina primeşte atacuri în serie din partea Rusiei, după evenimentele de la Kremlin.

„Astăzi, la Haga ne-am fi dorit să vedem un alt Vladimir, cel care merită să fie condamnat pentru crimele sale în capitala dreptului internaţional. Sunt sigur că asta se va întâmpla, când vom câştiga şi vom câştiga!”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la o conferinţă de presă la Haga, unde s-a întâlnit cu liderii Curţii Penale Internaţionale (CPI), care a emis în martie un mandat de arestare pentru Vladimir Putin, acuzat de crime de război.

Mai mult, Zelenski a acuzat Rusia de 6.000 de crime de război numai în aprilie: „Crime care au dus la moartea a 207 civili ucraineni, inclusiv 11 copii. Numai ieri, la Herson, 23 de persoane au fost ucise şi alte 49 au fost rănite”, a spus el, enumerând presupusele crime de război comise de Rusia, inclusiv „milioane” de atacuri în regiunile Donbas, „oameni ucişi în timpul ocupaţiei de la Buca, un lagăr înfiinţat de Moscova pe pământul nostru independent. Au fost torturaţi prizonieri în timpul captivităţii ruseşti”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici