Zi istorică. O delegaţie israeliano-americană a aterizat la Abu Dhabi cu primul zbor comercial între Israel şi Emiratele Arabe Unite

  • ”Primul zbor comercial” direct între Israel şi Emiratele Arabe Unite a avut loc pe 31 august.
  • Aeronava care a decolat de pe Aeroportul Internaţional David Ben Gurion din Tel Aviv a transportat o delegatie americano-israeliana.
  • Emiratele Arabe Unite şi Israel au anunţat pe 13 august un acord de normalizare a relaţiilor dintre ele.
1077 afișări
Imaginea articolului Zi istorică. O delegaţie israeliano-americană a aterizat la Abu Dhabi cu primul zbor comercial între Israel şi Emiratele Arabe Unite

Profimedia

”Primul zbor comercial” direct între Emiratele Arabe Unite şi Israel a avut loc luni, 31 august. Avionul companiei israeliene El AL a decolat de pe Aeroportul Internaţional David Ben Gurion din Tel Aviv, cu destinaţia Abu Dhabi, la câteva săptămâni după anunţarea normalizării relaţiilor între cele două ţări.
 
Aeronava care transporta o delegaţie americano-israeliană, a aterizat la Abu Dhabi ora locală 3.39 p.m. Delegaţia este condusă de Jared Kushner, consilier la Casa Albă şi ginerele preşedintelui american, Donald Trump, scrie Le Figaro.
 
"Este un zbor istoric şi sperăm să fie şi începutul unei călătorii istorice către Orientul Mijlociu şi nu numai", a spus Jared Kushner, înainte de decolare. 
 
Cabina de pilotaj a avionului era decorată cu drapelele Israelului, Statelor Unite si Emiratelor Arabe Unite. 
 
”Este prima dată când s-a întâmplat acest lucru şi vreau să mulţumesc Regatului Arabiei Saudite pentru că a făcut posibil acest lucru,” a adaugat Jared Kushner.
 
Emiratele Arabe Unite şi Israel au anunţat, pe 13 august, un acord de normalizare a relaţiilor lor, intermediat de SUA, Emiratele devenind prima ţară din Golf care a recunoscut Israelul, de la fondarea sa, în 1948 iar a treia din lumea arabă, după Egipt în 1979 şi Iordania în 1994.
 
Sâmbătă, Emiratele Arabe Unite au abrogat o lege care boicotează Israelul şi care era în vigoare din 1972. La începutul acestei luni, cele două ţări au deschis linii telefonice directe, fiind o alttă premieră.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici