Zinaida Greceanîi, candidat al comuniştilor la preşedinţia Moldovei

Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) a desemnat-o miercuri, în cadrul unei şedinţe, pe Zinaida Greceanîi, drept candidat la postul de preşedinte al ţării, informează PRO TV Chişinău.

20 afișări
Imaginea articolului Zinaida Greceanîi, candidat al comuniştilor la preşedinţia Moldovei

Zinaida Greceanîi, candidat al comuniştilor la preşedinţia Moldovei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Candidatura va fi examinată de Parlament peste o săptămână. Comuniştii mai au nevoie de un vot pentru a alege preşedintele ţării, iar opoziţia susţine că nu va participa la vot.

Candidatura premierului în exerciţiu, Zinaida Greceanîi, va fi înaintată de grupul parlamentar al Partidului Comuniştilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, după ce decizia a fost aprobată de şedinţa plenară a Comitetului Central al PCRM, potrivit paginii electronice a agenţiei Omega.

Tot în şedinţa de miercuri, Parlamentul a decis, cu vot majoritar, alegerea noului preşedinte al ţării la data de 20 mai.

Opoziţia a declarat că nu va înainta candidaturi pentru funcţia de preşedinte de stat şi nu va participa la alegerea acestuia, pledând în schimb pentru alegeri anticipate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici