Ziua în care Terminatorul a intrat în politică

  • Arnold s-a înscris în cursa pentru postul de guvernator alături de alţi 135 de candidaţi
  • Înaintea lui Davis, un singur guvernator a mai fost înlocuit de electorat, în 1921
  • Schwarzenegger a mărturisit că nu l-a votat pe Donald Trump
942 afișări
Imaginea articolului Ziua în care Terminatorul a intrat în politică

Ziua în care Terminatorul a intrat în politică

În ziua de 7 octombrie, acum 17 ani, Arnold Schwarzenegger a fost ales Guvernatorul Statului California, după o campanie de 11 săptămâni şi fără pic de experienţă în politică.

Nu a fost o premieră doar pentru Arnie.

Terminatorul l-a înlocuit pe Gray Davis, primul guvernator din istoria Californiei pe care cetăţenii l-au trimis acasă după doar câteva luni de la câştigarea alegerilor în noiembrie 2002.

„V-am auzit vocile tare şi clar. Avem alegeri dificile de făcut. Prima alegere pe care va trebui să o facem este cea care va determina succesul nostru. Să ne reconstruim statul împreună?”

Schwarzenegger a câştigat şi al doilea mandat în 2007, dar a decis să se întoarcă la Hollywood după încheierea lui. „Mor la Box Office. Motivul pentru care am spus asta este că politica este de aşa natură încât nu include pe toată lumea.”

Arnold este în continuare membru al Partidului Republican, partid pe care, spune el, nu-l va părăsi niciodată, chiar dacă în ultima vreme nu a fost mulţumit de direcţia în care a luat-o.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici