Gândurile lui Cristoiu. Despre obiecţiile la PNRR: UE ni le-a trimis pe ideea că noi l-am fuşerit. Ghinea trebuia să demisioneze

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că obiecţiile Comisiei Europene la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), trimis la Bruxelles pe 31 mai, arată lipsa de seriozitate a părţii române la redactarea documentului, motiv pentru care ministrul Investiţiilor şi Proiectele Europene, Cristian Ghinea, ar trebui să demisioneze.

255 afișări
Imaginea articolului Gândurile lui Cristoiu. Despre obiecţiile la PNRR: UE ni le-a trimis pe ideea că noi l-am fuşerit. Ghinea trebuia să demisioneze

Gândurile lui Cristoiu. Despre obiecţiile la PNRR: UE ni le-a trimis pe ideea că noi l-am fuşerit. Ghinea trebuia să demisioneze

„UE ne-a făcut nişte observaţii ca şi cum noi am fi Gâgă. (...) De data aceasta, eşecul este al lui Ghinea pentru că UE ni l-a trimis înapoi nu pentru că noi nu am respectat ce au cerut ei. În martie aveam o explicaţie, nu ştiam că nu avem voie să băgăm irigaţiile. Acum ştim. UE ni le-a trimis pe ideea că noi l-am fuşerit, adică redactarea de care a răspuns numai Ghinea. El trebuia să demisioneze”, a afirmat publicistul vineri seara, emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu afirmă că PSD a greşit atunci când a susţinut că PNRR a fost respins, ci trebuia să meargă pe ideea că PNRR a fost făcut superficial.

„PSD pe asta trebuia să meargă. Să vă dau un exemplu, infrastructura de metrou. Şi zice aşa: nu este clar dacă 30 de rame electrice de metrou sunt incluse în costul de 600 milioane de euro. Este greu de imaginat, dacă tu ai făcut planul, să nu te fi gândit să treci şi cele 30 de rame. (...) asta este dezastruos că le-a trebuit o lună... problema este că redactarea PNRR este făcută cu fundul. Aşa ceva nu s-a mai pomenit nicăieri în lume”, a susţinut publicistul.

Ion Cristoiu remarcă totodată că România a cerut la Bruxelles prelungirea cu o lună a perioadei de evaluare, pe lângă cele două pe care le aveam deja, acesta fiind încă un motiv pentru a atribui ministrului Ghinea eşecul PNRR.

„Noi mai cerem încă o lună, pe lângă alea două. Mai e nevoie de încă o lună pentru că ei presupun în felul următor: trimit o foaie azi, aşteaptă răspunsul. Nu mai au curajul să trimită tot. După părerea mea, principalul vinovat aici este Ghinea, Ghinea şi aparatul. Nici nu l-au citit. Nu cred că cineva le-a citit pe toate şi-atunci. Ce a observat Victor Negrescu, el a văzut. La costuri, ei făceau trimitere la emag. Pentru 1000 de laptopuri la estimare trimiteau la preţul de pe emag, să te uiţi pe site. Unii au fost pe olx, o să râdeţi, pe ocazii.ro, nu se poate aşa ceva. Asta arată că e un dezastru”, a subliniat publicistul.

Ion Cristoiu spune că un alt eşec- menţinerea MCV- este tot al unui ministru USRPLUS, Stelian Ion, şi a explicat că principala cauză a menţinerii acestui mecanism de control european sunt legile Justiţiei.

„USRPLUS a vrut neapărat ministerul Justiţiei. Stelian Ion este un caz unic în istoria României. El n-a mai aşteptat să-şi preia a doua zi mandatul. El s-a dus după jurământ, la ora 23.30, credea că fuge ministerul.(...) Principala cauză pentru care a fost menţinut MCV sunt legile Justiţiei, însă el nu le va face niciodată pentru că esenţa acestor legi era ca CSM să aibă drept în numirea procurorilor, nu aviz facultativ. Când a zis el prima dată asta, a sărit Ludovic Orban şi a venit un domn numit Iohannis. Pentru că în momentul în care vâri CSM, iei principalul instrument al preşedintelui. Şi la el, şi la Traian Băsescu, numirea procurorilor stăteau în pixul lor. Nu-şi va asuma nimeni eşecul menţinerii MCV, dar costă pentru că în 2024 va fi un tsunami pesedist. Exact aşa a fost în CDR-PD (...) În 2024 este cel mai plin an de alegeri din postdecembrism. Avem europarlamentare, locale, parlamentare, prezidenţiale. Se schimbă şeful BNR, şi şeful CCR”, a mai spus publicistul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici