Ion Cristoiu: Avem deja o spărgătoare de grevă, soţia preşedintelui Iohannis. Era obligată să fie solidară chiar dacă trăieşte bine

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că anunţul sindicatelor privind declanşarea grevei generale în învăţământ este riscant şi ar putea compromite această formă de protest din moment ce au apărut deja spărgători de grevă, iar Carmen Iohannis, soţia şefului statului, profesoară la Sibiu, se numără printre ei.

1643 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Avem deja o spărgătoare de grevă, soţia preşedintelui Iohannis. Era obligată să fie solidară chiar dacă trăieşte bine

“De regulă, politicienii români ascultă numai dacă le pui pistolul în coaste. Ori niciodată şcoala nu va reuşi să pună pistolul în coaste. Mie mi se pare foarte riscant ceea ce fac sindicatele. Grevă generală înseamnă să facă grevă şi dulăul care trece prin faţa şcolii.

Ca o grevă să fie eficientă, chiar dacă nu e generală, trebuie să afecteze structura statului. Şi atunci avem grevă la metrou, unde la un moment dat, bucureştenii zic, bă, gata, a mecanicilor de locomotivă, cea din 1990, care a fost exemplară, l-au dat jos pe Ion Aurel Stoica, ministrul Transporturilor, unul dintre cei mai buni miniştri ai Guvernului Roman, la aviaţie şi la trenuri. (...)

Asupra Guvernului trebuie să fie o presiune şi a întregii populaţii. Şi cum va fi presiunea părinţilor? Decât prin intermediul televiziunilor de partid şi de stat. Mie mi se pare riscant că după atâta vreme noi compromitem ideea de grevă generală”, a afirmat publicistul vineri sera la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la SMART TV.

Ion Cristoiu adaugă că greva anunţată ca fiind generală a fost deja compromisă de spărgătorii de grevă, iar printre ei se numără şi soţia preşedintelui Iohannis, care era obligată să se solidarizeze cu colegii săi de breaslă chiar dacă trăieşte bine.

“Greva nu se anunţă de pe acum generală. Ştiţi ce înseamnă grevă generală? Nu se duce nici musca. Deja avem o spărgătoare de grevă, soţia preşedintelui Iohannis. (...) A ratat sau ratează prilejul de a mai câştiga măcar un punct.

Dădea posibilitatea acum să uităm tot, şi de rochii, şi de braţele goale şi de genunchii goi pentru că ea trebuia să spună eu sunt profesor, sigur că sunt soţie de preşedinte, nu duc lipsă de nimic, dar nu pot să nu fiu solidară cu colegii mei de breaslă. Şi de a dracului anunţam televiziunile că nu mă duc la şcoală. Era datoria ei. Arată că stă prost la un capitol, e o chestiune de bun simţ.

Dădea bine şi era obligată să se solidarizeze chiar dacă trăieşte bine. Ba chiar făceam un tărăboi, spuneam dacă vreţi, mă declar purtătoarea de cuvânt a profesorilor”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu nu exclude ca greva din Educaţie să aibă legătură cu rocada guvernamentală şi spune că, dacă profesorii vor renunţa la protest  după ce viitorul premier Marcel Ciolacu a anunţat că vrea să negocieze cu ei, înseamnă că liderul PSD a provocat greva ca să puncteze electoral.

“Ceva e în neregulă. Nu ai voie să anunţi grevă generală dacă tu nu ai butonul. Nu merg până la capăt. Se vor împăca. Ai greva aceasta, care nu e într-o zonă vitală. (...) Ei nu fac nimic în materie de comunicare.

Să vină unul de acolo simpatic care să ne toace în fiecare zi.(...) Cine a anunţat că negociază? Marcel Ciolacu. Tare mă tem că vor rezolva sâmbătă-duminică. Ceva e în neregulă. I-a apucat acum greva? Nu putea să-i apuce acum o săptămână? Dacă se rezolvă cu marele înţelept Ciolacu, 99% va fi candidat la preşedinţie Marcel Ciolacu. Dacă se rezolvă, înseamnă că a provocat focul şi apoi spune aţi văzut, am venit eu, am rezolvat”, a susţinut publicistul.

PNL şi PSD s-au înţeles, dar joacă teatru

Cât priveşte rocada guvernamentală şi disputele din coaliţie pe împărţirea ministerelor, Ion Cristoiu spune că liderii PSD, PNL şi UDMR s-au înţeles deja, iar acum joacă teatru electoral pentru a abate atenţia de la alte probleme, mai importante.

“Eu nu cred că sunt neînţelegeri. Ei s-au înţeles şi joacă acum un teatru pe de o parte electoral, că fiecare din cele două partide, mai ales PSD profită de acest moment.

Propunerea lui Ciolacu privind reducerea numărului de ministere nu cred că va avea loc, dar deja a marcat un punct: iată că noi propunem. Ba chiar Ciolacu se roagă să nu se întâmple niciuna din aceste propuneri care sunt electorale.

Eu cred că ori se întorc la protocolul iniţial, care poate fi respectat, pentru că varianta cu Nicolae Ciucă vicepremier nu are nicio legătură cu protocolul care propune ca în locul vicepremierului de la PSD să vină de la PNL şi vicepremierul respectiv să aibă un minister.

Deci i se poate da dlui Ciucă orice minister care revine PNL-ului. Din acest punct de vedere nu văd nicio problemă că dl. Ciucă trebuie să rămână vicepremier. Cred însă că asistăm la o cunoscută inducere în eroare, de petarde mediatice în succesiune pentru ca noi să nu ne mai ocupăm de nicio problemă”, a mai spus publicistul.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici