Ion Cristoiu: Renate Weber a fost debarcată cu orice cost. Avem de-a face cu o operaţiune pusă la cale de la Cotroceni

  • Ion Cristoiu: Nu văd debarcarea Renatei Weber ca o răzbunare pentru că nici Cîţu, nici nimeni din coaliţie nu poate să-şi facă de cap fără aprobare de la Cotroceni.
  • Ion Cristoiu: Acest PNRR e ca atunci când au prins lupii un leş. Fiecare partid din coaliţie se gândeşte cum să fure din el. La buget este foarte greu să iei halcă. Aici au zis ei: aoleu, vin 30 de miliarde, gata!
  • Ion Cristoiu: Cred că românii au atins imunitatea de turmă fără să ştie. O caracteristică a românului de care trebuie să ţii cont este că el se duce să-şi facă analize abia când moare. Noi nu avem acea civilizaţie occidentală când îmi curge nasul mă duc la spital .
12397 afișări
Imaginea articolului Ion Cristoiu: Renate Weber a fost debarcată cu orice cost. Avem de-a face cu o operaţiune pusă la cale de la Cotroceni

Ion Cristoiu: Renate Weber a fost debarcată cu orice cost. Avem de-a face cu o operaţiune pusă la cale de la Cotroceni

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că debarcarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului este o operaţiune în două etape, cu aprobarea preşedintelui Iohannis,  care a avut ca scop blocarea contestării la CCR a ordonanţelor de urgenţă ce vor fi date de Guvern, inclusiv pe legile Justiţiei.

“Renate Weber a fost debarcată cu orice cost. Cu un cost destul de mare pentru imaginea de democraţie. Ca să poţi să faci o asemenea operaţiune trebuie să pui în balanţă:  cât de ne costă, apropos şi de Comisia de la Veneţia, debarcarea ei, şi cât ne costă dacă nu o debarcăm. La ora actuală, Avocatul Poporului este singura instituţie care poate să conteste la CCR ordonanţele de urgenţă. Deci, eu nu văd debarcarea Renatei Weber ca o răzbunare pentru că nici Cîţu, nici nimeni din coaliţie nu poate să-şi facă de cap fără aprobare de la Cotroceni. Ar fi intervenit Cotroceniul, prin Cotroceni serviciile şi ar fi rămas. Declaraţia lui Cîţu, urmată şi de a lui Orban, ne arată că avem de-a face cu o operaţiune pusă la cale de la Cotroceni”, a afirmat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu, de la Aleph News.

Ion Cristoiu mai spune că a fost propus udemeristul Fabian Gyula în locul Renatei Weber pentru că acesta ar fi de acord cu orice compromis.

“Deci avem o operaţiune în două etape. Debarcarea Renatei Weber şi înlocuirea ei cu un personaj, Fabian Gyula, care, spre deosebire de Renate Weber, jurist specializat în drepturile omului, activist european în acest domeniu, el a fost procuror, ce-a fost, s-a pensionat şi e şi udemerist. A fi udemerist la ora actuală înseamnă că eşti de acord cu orice compromis. UDMR este un partid pe care îl doare în cot de democraţia din România. Pentru ei, nu spun cu răutate, important este Viktor Orban. Probabil că ei sunt mai pasionaţi de statul de drept din Ungaria decât din România. Întotdeauna ei au făcut toate compromisurile.(...)  Şi-atunci îl pui pe domnul ăsta. Imaginaţi-vă ce ar fi fost dacă era Renate Weber în momentul în care ei dădeau ordonanţe de urgenţă. Deci operaţiunea a fost tocmai pentru a da ordonanţe de urgenţă”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu a catalogat afirmaţiile lui Florin Cîţu că va face reforme prin ordonanţe de urgenţă drept o enormitate şi susţine că premierul nu ar fi făcut asemenea declaraţii fără aprobarea preşedintelui Iohannis, chiar dacă este în competiţie cu Ludovic Orban pentru şefia PNL.

“Florin Cîţu şi Ludovic Orban sunt într-un război, dar sunt toţi pudelii lui Klaus Iohannis. Vi-l imaginaţi pe Florin Cîţu să lanseze o asemenea enormitate, pentru că este o enormitate să spui că tu nu-ţi mai recunoşti propriul Parlament? Să pui la îndoială Parlamentul care te-a validat? În orice moment, dacă nu era de la Cotroceni, exista riscul ca Iohannis să reacţioneze pe Facebook? Va îmaginaţi că Florin Cîţu putea nici să nu mai candideze?”, a argumentat publicistul.

Ion Cristoiu, despre întârzierile PNRR: Sunt nişte şmecheri care vor să ia ei banii

Publicistul Ion Cristoiu critică afirmaţiile preşedintelui Iohannis că nu ne-ar ajuta acum o aprobare rapidă a PNNR pentru că e mai bine să lămurim de la început toate problemele din acest plan, trimis la Bruxelles pe 31 mai.

“Pe 31 mai am trimis PNRR. Ăia şi-au pus mâinile în cap pentru că a fost redactat în forma finală de un domn numit Ghinea, care a făcut din el o telenovelă. Adică a ajuns să spună în loc de 27 de state UE 28, adică a fost făcut ceea ce în popor se spune cu fundul. Redactarea propriu-zisă. (...) Şi vine preşedintele României, care m-a înnebunit de un an, a prezentat aceşti bani cum vor rezolva toate problemele României. Eu cred că românii şi-au luat ocheane să se uite la aeroport să se uite când vin banii ăia. Şi deodată zice, e, nu-i nicio problemă”, a declarat publicistul vineri seara la emisiunea Gândurile lui Cristoiu de la Aleph News.

În opinia sa, întârzierile României cu depunerea şi finalizarea PNRR sunt provocate de neînţelegerile partidelor din coaliţie care vor să-şi împartă banii europeni.

“Problema este că toate cele trei partide sunt nişte şmecheri care vor să ia ei banii. De ce la Slovenia s-a aprobat repede? Pentru că Slovenia a zis: care e problema? Digitalizarea. 50% din bani, digitalizare. Şi gata. La noi, vine USRPLUS şi zice acea enormitate. Ca să construim spitale trebuie să înfiinţăm o agenţie. Aţi mai pomenit aşa ceva? Nu era vorba să vindem ceva. O agenţie cu 52 de inşi. Puteţi să-mi spuneţi şi mie ce poate să facă agenţia aia? (...) De ce voiau ei asta? Pentru că au pus în plan să ia ei banii. După asta, ei au făcut o chestiune, mai ales USRPLUS, care este specifică acestui partid. Dacă chemaţi pe cineva de la USRPLUS să bată un cui zice că îi trebuie consultanţă. Şi zice trebuie să-mi daţi un milion de euro şi-ţi aduce un dosar aşa în care îţi explică cum să baţi cuiul. Ăştia sunt ei”, a explicat publicistul.

Ion Cristoiu adaugă că fiecare partid din coaliţie are propria clientelă pentru banii din PNRR şi ca urmare vrea să mulţumească pe toată lumea.

“V-am explicat de ce durează aşa de mult. Pentru că acest plan, să fac o imagine, e ca atunci când au prins lupii un leş. Fiecare partid din coaliţie se gândeşte cum să fure din el. La buget este foarte greu să iei halcă. Aici au zis ei: aoleu, vin 30 de miliarde, gata. La fiecare au început să le sticlească ochii. La primarii PNL, la consultanţii USRPLUS, la UDMR. Şi atunci de aia nu se termină pentru că în planul ăsta trebuie să se pună tot ce vor”, a mai spus publicistul.

Totodată, Ion Cristoiu remarcă şi ruptura de logică din declaraţiile preşedintelui Iohannis privind pandemia care s-a oprit şi vaccinarea care e un succes.

“Între prima frază şi ultima este o ruptură logică. În prima fază el spune că s-a terminat cu pandemia, deci este faza optimistă şi spre final spune că va veni valul 4 şi vom intra la spital şi trebuie să ne vaccinăm. (...) Aici avem două momente. Vaccinarea, pe care trebuie să o facem indiferent că avem sau n-avem al patrulea val pentru că UE va impune, chiar dacă noi am fi sănătoşi tun. Pentru că UE va spune: te-ai vaccinat? Nu! Nu te primesc. Cred că s-a întâmplat un fenomen. Cred că românii au atins imunitatea de turmă fără să ştie. O caracteristică a românului de care trebuie să ţii cont este că el se duce să-şi facă analize abia când moare. Noi nu avem acea civilizaţie occidentală când îmi curge nasul mă duc la spital (...) Au fost mulţi care s-au imunizat, dar asta nu rezolvă problema vaccinării. În UE nu contează. Vin din România, şi? Nu merge, nu eşti vaccinat”, a mai spus publicistul.

Topul Săptămânii

În Topul Săptămânii realizat de publicistul Ion Cristoiu, primul loc este ocupat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Ludovic Orban şi Anca Dragu, iar locul 5 de medicul veterinar Aurelian Ştefan.

Locul 5 – Dr. Aurelian Ştefan, medic veterinar

“Domnia sa este medic veterinar social. Am înregistrat interviul care va fi difuzat sâmbătă, 26 iunie, de la ora 20.00 la ora 21.00, pe Aleph News. Având în vedere că şi eu am doi motani, după înregistrare, aşa cum am spus şi în jurnalul meu video de pe cristoiublog.ro, când m-am dus acasă am simţit nevoia să mă uit la Tzontzi cu un anumit respect. Dl. doctor mi-a prezentat că pisica este infinit mai deşteaptă ca noi. Şi-atunci am zis când am trecut pe lângă motan, gata... De ce e foarte importantă medicina veterinară socială: pentru că el are un spital unde tratează câini şi pisici dezmoşteniţi ai sorţii. Adică ăla lovit pe stradă, dacă e găsit de tinichigiu, nu poate să-l ducă la privat, îl duce la el şi îl face pe gratis. O să îl aleagă câinii şi mâţele preşedintele României. O să vedeţi că a fost bun”.

Locul 4 – Christine Thelmann, deputat PNL

„Ea e penelistă şi ştiţi că ei fac declaraţii politice. Şi te aştepţi la o declaraţie politică să spună ce se întâmplă la ea în circumscripţie. Nu, ea a făcut o declaraţie politică ce mândră e ea de cum ne-a reprezentat Klaus Iohannis la NATO”.

Locul 3 - Constantin Toma, primarul municipiului Buzău

„A câştigat competiţia pentru cel mai bun brand de oraş din Europa. Mă gândesc să-l chem şi la Interviurile lui Cristoiu. Am avut şi o emisiune în pandemie, la cristoiutv. Este unul din fruntaşii oraşelor smart. El este un adept al digitalizării, al Green Deal-ului. Mă miră că PSD nu face o reuniune cu toţi primarii aceştia să discute. Nu am reuşit pe nimeni de la PSD să conving că Green Deal-ul e important. Mi-au răspuns că ţaţa Leana nu e interesată de Green Deal. O să fie când nu o să mai poată merge decât cu maşină electrică”.

Locul 2- Dan Barna, copreşedintele USRPLUS

„E în competiţie, e foarte activ. Noi l-am pus aici că vrea să înfiinţeze Agenţia de Investiţii în Sănătate, dar mie îmi place cel mai mult ideea aia de a nu pune adresa în buletin. Păi trebuie să modifici Codurile Civile. Ei nu întreabă? Ei se duc şi spun nişte prostii... Trebuie să modifici Codurile Civile, Codul Rutier. După asta trebuie să schimbi 18 milioane de buletine. Cum le schimbi, că de-abia face unul, mai ales că acum noi nu avem plastic”.

Locul 1-  Ludovic Orban/Anca Dragu, preşedinţii Parlamentului

„Pentru capacitatea uriaşă de a încălca toate legile şi Constituţia pentru a putea să o dea jos pe Renate Weber. A fost un plan. O să vedeţi, toate legile Justiţiei le fac prin ordonanţă de urgenţă. Referendumul pentru justiţie? Şi, şi cine îi opreşte? Nu-i opreşte nimeni”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici