Video ŞTIRILE OREI 09.00

MEDIAFAX vă prezintă ştirile orei 09.00

109 afișări

Preşedintele Klaus Iohannis, a avut ieri, la Bruxelles, o întrevedere cu Sebastian Kurz, Cancelarul Rep. Austria, ţară care deţine în prezent preşedinţia Consiliului UE, anunţă Administraţia Prezidenţială. Cancelarul austriac se va afla în 21 decembrie în vizită în România.

Consiliul Uniunii Europene îndeamnă România să elimine sursele de preocupare din raportul MCV şi să adopte recomandările formulate, inclusiv cele ale Comisiei Veneţia şi ale Grupului Statelor împotriva Corupţiei (GRECO). Adoptarea legilor justiţiei şi presiunile asupra independenţei sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a deschis, ieri, două benzi suplimentare pe sensul de ieşire din România în punctul de frontieră Giurgiu - Ruse, ca urmare a aglomeraţiei provocate de autorităţile bulgare. În zona puctului de frontieră româno - bulgar s-au format coloane de vehicule pe o lungime de aproximativ 15 kilometri.

55.000 de profesori vor fi formaţi profesional sub mai multe aspecte, cel al disciplinei de la clasă, dar şi sub cel al predării digitale, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Potrivit sursei citate, pentru acest proiect are sprijinu Guvernului.

Presupusul autor al atacului armat comis în oraşul francez Strasbourg a fost împuşcat mortal de poliţie ieri seară, potrivit Le Figaro. Chérif Chekatt, în vârstă de 29 de ani, a fost împuşcat în zona Lazaret din Strasbourg. Statul Islamic a recunoscut că atacatorul a fost unul dintre soldaţii săi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici