Healthcare Trends: Rinoplastia şi operaţiile de feminizare a feţei, explicate. Mihai Aşchilian, medic specialist în Chirurgie plastică, despre frumuseţe

  • Dr. Aşchilian: Un pacient cu nas operat este un potenţial candidat pentru o reintervenţie, pentru că nasul se modifică în timp.
  • Feminizarea feţei este o procedură care conţine intervenţii asupra arcadei sprâncenoase, nasului şi staturii feţei, care se pot sculpa.
  • În fiecare lună, medicul are o medie de 3 pacienţi care solicită proceduri pentru feminizarea feţei, în general, persoane care îşi schimbă sexul.
973 afişări
Imaginea articolului Healthcare Trends: Rinoplastia şi operaţiile de feminizare a feţei, explicate. Mihai Aşchilian, medic specialist în Chirurgie plastică, despre frumuseţe

Healthcare Trends

Doctorul specialist în Chirurgie plastică, Mihai Aşchilian, este invitat la emisiunea Healthcare Trends, vineri, 16 aprilie, de la oa 13:00, o emisiune săptămânală realizată de Mediafax în colaborare cu Banca Transilvania- Divizia pentru medici.
 
Specialistul a studiat în oraşele mari ale Europei şi în SUA şi îţi spune ce diferenţe a observat între sistemul nostru medical şi cel străin, la ce probleme posibile să te aştepţi după o rinoplastie, dar şi care sunt cele mai grele operaţii din chirurgia reconstructivă.
 

Sistemul medical. Cum e la noi şi cum e în afară? 

 
„Facultatea de Medicină şi rezidenţiatul nasc teoreticieni, doctori cu diplomă care nu ştiu să facă nimic. În străinătate se pune mult accentul pe partea practică. Fiecare manoperă se contorizează, până nu îţi termini norma, nu treci în următorul an. Peste graniţă, sistemul medical este foarte simplu. Banul urmează pacientul, nu invers. Dacă ai asigurare, în străinătate poţi merge la orice clinică privată sau de stat să faci aceleaşi analize. Acolo, există concurenţă între privat şi stat”, explică medicul.
 

Cum se realizează feminizarea feţei?

 
Acest procedeu se adresează atât femeilor cât şi bărbaţilor. „Ea reprezintă o îndulcire a trăsăturilor fizice.  Diferenţa de timp între operaţii este de 3 luni. Pacientul bărbat se poate transforma la nivel facial în femeie. Arcada sparncenoasa, nasul şi statura feţei se pot sculpa. În fiecare lună avem aproximativ trei pacienţi pentru astfel de intervenţii”, spune Aşchilian.
 

Rinoplastica. Câte operaţii poate suporta un nas?

 
„Un pacient cu nas operat este un potenţial candidat pentru o reintervenţie. Nasul este o structura anatomică care evoluează în timp, îşi modifică forma. După ce ai terminat operaţia, urmează un lung şir de vindecare până să ajungă la rezultatul final. Pacienţii nu respectă indicaţiile şi nu vin la controale”, arată chirurgul. 
 

Dependenţa de operaţii estetice 

 
Femeilor le este frică de bătrâneţe. Pacienţii cred că cu bani se poate cumpăra orice. Frumuseţea este o stare de spirit. Bunul gust în operaţiile estetice este atunci când nu îţi dai seama că cineva este operat. Înainte de a lua o decizie, trebuie să consulţi 2-3 doctori. E ca şi cum ai un glonţ pe ţeavă. Nu îţi permiţi să tragi 10 gloanţe, ci doar unul bine ţintit
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici