Healthcare Trends: Sănătatea genunchiului. Cum practicăm corect sport şi când trebuie să mergem la doctor? Invitat: Octav Russu, medic primar Ortopedie

  • Genunchii trebuie protejaţi la orice vârstă şi indiferent dacă facem mişcare sau suntem mai puţin activi.
  • Medicul ortoped Octav Russu, invitatul emisiunii de vineri, vorbeşte despre importanţa biomecanicii mişcării şi a sportului făcut corect.
  • Specialistul va prezenta modul de evitare a principalelor afecţiuni şi cum tratăm durerile de genunchi, înainte să se agraveze.
3576 afişări
Imaginea articolului Healthcare Trends: Sănătatea genunchiului. Cum practicăm corect sport şi când trebuie să mergem la doctor? Invitat: Octav Russu, medic primar Ortopedie
Octav Russu, medic primar Ortopedie este invitatul de vineri al ediţiei Healthcare Trends, o emisiune săptămânală pe teme medicale, realizată de Mediafax în parteneriat cu Banca Transilvania.  
 
 
Medicul spune că meseria de ortoped este cea mai frumoasă, povestind cum a ales această carieră. „Povestea vieţii mele este relativ simplă, am făcut un liceu de Mate-Fizică, iar mama mea, când eram în clasa a 11-a, mi-a deschis ochii către Medicină. În timpul facultăţii am realizat că îmi plac specialităţile chirurgicale, specialităţile în care curge sânge, însă nu mă puteam hotărî pentru care anume dintre ele. Apoi, la fel ca şi în orice altă meserie, aş spune că nu neapărat meseria te atrage, ci oamenii pe care îi întâlneşti şi care practica meseriile respective, şi care îţi deschid apetitul pentru ceva. Mai întâi îţi place cadrul didactic care îţi predă şi dupa aceea, îţi alegi meseria. În felul acesta, mi-am ales Ortopedia în anul 4 şi toţi cei care mi-au fost mentori sunt cei responsabili de educaţia mea şi de poziţia mea actuală”.
 
 

Cele mai frecvente întâlnite afecţiuni în Ortopedie

 
Ortopedia poate fi privită şi în contextul sportiv, explică medicul, care arată că traumatologia legată de entorsele de genunchi, accidentele sportive, schi, fotbal, handbal, sporturi de contact etc, este destul de întâlnită. Apoi, pe partea de pacientură mai în vârstă, vorbim despre afecţiuni precum gonartrozele, uzura genunchilor, operaţiile de genunchi, mai arată Russu. 
 

Unde greşim când facem sport şi avem probleme cu genunchii?

 
Medicul ortoped Octav Russu arată situaţiile în care sportivii dar şi persoanele care practică ocaziţional diverse activităţi sportive greşesc şi ajung să pune presiune pe genunchi. Specialistul recomandă ca atunco când facem mişcare, să ne asigurăm că este corectă din punct de vedere biomecanic. „În patologia sportivilor, accidentele se întâmplă, de obicei, la concursuri, competiţii, unde sportivul nu mai este atent la execuţia corectă a mişcării, ci la rezultatul pe care îl aşteaptă şi acolo se întâmplă accidentele, din dorinţa de a face performanţă”, arată invitatul.
 
 
„Lipsa de antrenament corelată cu neatenţia asta sunt cauzele cele mai frecvente ale accidentelor”, atrage atenţia medicul. 
 
 
  • Biomecanica mişcării: cum ne ajută? Ce exerciţii sunt bune pentru sănătatea genunchilor? 
  • Cât ne ajută genoflexiunile?
  • Cum ştim că trebuie să ajungem la doctor când resimţim dureri de genunchi?  
  • Luatul în greutate îţi poate pune presiune pe genunchi? 
  • Este Ortopedia o specializare activă pentru tinerii studenţi la Medicină? 
 
„Lipsa de antrenament corelată cu neatenţia asta sunt cauzele cele mai frecvente ale accidentelor”, atrage atenţia medicul. 
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici