Healthcare Trends Stomatologie cu servicii integrate de nutriţie, psihologie şi estetică. Invitat: Codrin Untu, medic primar stomatolog si director la clinicile Cardiodent si OzonoGrup

  • Există intervenţii-minune pentru persoanele cu probleme grave cu dantura. Invitatul emisiunii de vineri, medicul Codrin Untu, le prezintă.
  • Dantura şi sănătatea orală, factor major pentru sănătatea întregului organism. Cum sunt adresate problemele de dantură dar şi nutriţie şi estetică la clinica Ozono?
  • Periuta de dinţi normală versus cea electrică? Ce alegem?
  • Cât de des trebuie să mergem la control?
799 afişări
Imaginea articolului Healthcare Trends Stomatologie cu servicii integrate de nutriţie, psihologie şi estetică. Invitat: Codrin Untu, medic primar stomatolog si director la clinicile Cardiodent si OzonoGrup
Codrin Untu, medic primar stomatolog si director la clinicile Cardiodent si OzonoGrup  este invitatul de vineri al ediţiei Healthcare Trends, o emisiune săptămânală pe teme medicale, realizată de Mediafax în parteneriat cu Banca Transilvania.  
 
Frica de dentist are leac, iar o gură ştirbă, de asemenea. Specialistul în Stomatologie, Codrin Untu, arată cum, prin intermediul a două clinici create de el, ajută şi psihicul pacienţilor, dar şi zâmbetu.
 
Invitatul începe prin a arăta că multe boli generale încep şi sunt agravate de către probleme dentare. Pacienţii încep să înţeleagă lucrul acesta, şi că, lipsa unui dinte sau a mai multor dinţi reprezintă o problemă serioasă, care trebuie rezolvată pentru că nu afectează doar estetica sau doar masticaţia, ci afectează întregul organism, precum şi încrederea în forţele proprii şi chiar stima de sine. 

 

Psihologie la dentist 

 
Frica de dentist e reală şi, de multe ori poate deveni o adevărată fobie sau provoca atacuri de panică şi anxietate. În cadrul emisiunii, medicul Codrin Untu arată rolul terapiei la stomatolog şi de ce unul dintre serviciile de psihologie de la Ozono ţine de îndepărtarea fobiei sau a fricii de dentist şi durere, totul, cu grijă şi etică faţă de pacient. 
 
 

Ce servicii oferă Ozono?

 

Ozono este o clinică premium ce duce la superlativ munca de la Cardiodent, explică medicul.
 
Ozono este acea clinică înfiinţată pentru oamenii care îşi doresc tot ceea ce poate fi mai bun în ceea ce priveşte tratamentul stomatologic şi nu numai, pentru că am extins aria serviciilor medicale şi am încercat şi încercăm o abordare mai vastă, o abordare, să zicem, holistică. Nu doar a părţii de dantură, cu care se asociaza Stomatologia în mod direct, ci şi a părţii de Estetică, de frumuseţe. Şi pentru că dantura nu poate fi separată de restul feţei - de extremitatea cefalică sau de cap - am încercat să extindem această abordare pentru sănătate şi pentru frumuseţe de la nivelul danturii la nivelul întregii feţei. (...) Totodată am adus şi aceste specialităţi medicale - partea de nutriţie şi colaboratori pe partea de psihologie. Am integrat şi Psihologia în conceptul Ozono pentru că omul modern are nevoie de sfaturi bune şi de ajutor competent de specialitate în toate domeniile vieţii”, punctează invitatul.
 
 

Care sunt cel mai frecvent întâlnite intervenţii la Ozono  şi Cardiodent? 

 
Pacienţii vin pentru tot felul de afecţiuni stomatologice, de la probleme minore, la unele extrem de grave. Din fericire, clinicile au aparatură modernă şi oferă servicii integrate, mai arată dentistul.
 
În general, la Ozono suntem profilaţi pe intervenţii complexe pentru că dispunem de aparatura necesară. Avem laborator de radiologie în cadrul clinicii, inclusiv computer tomograf, precum şi bloc operator acreditat, în care se pot face intervenţii cu anestezie generală. (...) în general, vin persoane care au nevoie de reabilitarea întregii danturi, persoane care vin din alte zone ale ţării dar şi pentru că sunt anumite intervenţii de implantologie şi de chirurgie maxilo-facială pe care noi le realizăm în premieră pentru aceasta zonă a ţării”, explică Untu.
 
 
Ce intervenţii există pentru dinţii nerecuperabili?
Periuta de dinţi normală versus cea electrică? Ce alegem?
Ce are de oferit stomatologia modernă? Ce costuri sunt? 
Care este perioada optimă de control profilactic? 
Ce trebuie să ştim despre antreprenoriat în Medicina dentară?
 

La toate aceste întrebări vine cu răspunsuri Codrin Untu, medic primar stomatolog si director la clinicile Cardiodent si OzonoGrup, invitat al emisiunii Healthcare Trends de astăzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici