Barca de 8+1 a terminat pe locul 6 finala. România rămâne cu 4 medalii la Jocurile Olimpice

  • România spera să-şi atârne la gât a doua medalie de aur la Tokyo.
  • Echipajul de 8+1 feminin (W8+) nu şi-a găsit ritmul, o posibilă explicaţie putând fi faptul că Denisa Tîlvescu s-a simţit rău.
  • Titlul olimpic a revenit Canadei, iar podiumul a fost completat de Noua Zeelandă şi de China.
1001 afișări
Imaginea articolului Barca de 8+1 a terminat pe locul 6 finala. România rămâne cu 4 medalii la Jocurile Olimpice

Sursafoto: Facebook FR Canotaj

Echipajul de 8+1 feminin (W8+) a concurat, vineri dimineaţă, în ultima Finală A a Jocurilor Olimpice la Canotaj. Magdalena Rusu, Viviana Bejinariu, Georgiana Dedu, Maria Tivodariu, Ioana Vrînceanu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Denisa Tîlvescu şi Daniela Druncea au terminat cursa pe locul 6, ultimul, deşi sperau să pună mâna pe aur. Cursa a fost câştigată de echipajul Canadei, urmat de Noua Zeelandă şi de China.

Barca de 8+1 feminin a evoluat sub aşteptări, o posibilă cauză fiind, potrivit corespondentului GSP Marian Ursescu, faptul că Denisei Tîlvescu i s-a făcut rău de la efort, fiind luată de la ponton cu scaunul rulant!

Canotoarele române au fost cronometrate cu timpul de 6 min 04 sec 06/100, departe de timpul realizat în recalificările de miercuri, când au realizat un nou record mondial al probei (5:52.99).

La ediţia precedentă a Jocurilor, în 2016, la Rio, România obţinea bronzul în proba regină a canotajului la feminin. România este triplă campioană olimpică în această probă (1996, 2000, 2004). Bilanţul olimpic general al canotajului românesc este de 20 de medalii de aur, 12 de argint şi 9 de bronz.

Ieri, Ministrul Sportului, Eduard Novak, era superoptimist: „Mâine cred că vom avea încă o medalie, la 8+1, şi am depăşi deja Rio”.

România are patru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, dintre care trei de la canotaj.

Tezaurul României la Tokyo:

- aur (dublu vâsle feminin - Ancuţa Bondar, Simona Radiş);

- trei de argint (Ana-Maria Popescu - spadă feminin, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari - patru rame masculin, Marius Cozmiuc, Ciprian Tudosă - dublu rame masculin).

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici