NEWS ALERT Prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice. Spadasina Ana Maria Popescu a obţinut argintul VIDEO

  • Spadasina Ana Maria Popescu, multiplă medaliată europeană, mondială şi olimpică, a obţinut argintul în finala probei de spadă, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
  • Sportiva chineză Sun Yiwen a obţinut medialia de aur după ce a învins-o pe sportiva romănă printr-o tuşă de aur.
  • Popescu a fost pentru a doua oară într-o finală olimpică, după ce în 2008, la Beijing a obţinut medalia de argint.
2174 afișări
Imaginea articolului NEWS ALERT Prima medalie pentru România la Jocurile Olimpice. Spadasina Ana Maria Popescu a obţinut argintul VIDEO

ULTIMĂ ORĂ. La un pas de aur: Spadasina Ana Maria Popescu s-a calificat în finala olimpică

UPDATE România obţine prima medialie

Aflată la a 5-a participare la Jocurile Olimpice, spadasina Ana Maria Popescu a obţinut pentru a doua oară în carieră, la 36 de ani, medalia olimpică de argint, în proba de spadă individual. Medalia obţinută de Popescu este totodată şi prima a delegaţiei României la Tokyo 2020.

Sursă video: Eurosport

Popescu a fost învinsă, sâmbătă, în finală, de sportiva chineză Yiwen Sun, favorita numărul 4 a turneului olimpic, cu 11-10, la tuşa de aur.

Campioană olimpică cu echipa, în 2016, la Rio de Janeiro, şi vicecampioană la individual, în 2008, la Beijing, Ana Maria Popescu a decis in extremis să participe la actuala ediţie a Jocurilor, cea de a 5-a ediţie la care participă în carieră, după ce în 2020 a suferit o intervenţie chirurgicală.

Ana Maria Popescu a avut un parcurs perfect până în finală trecând, rând pe rând, de Kiria Tikanah Abdul Rahman (Singapore) cu 15-10 şi de Sera Song (Corea de Sud), cu 15-6.

În sferturile de finală, românca s-a confruntat cu estonianca Julia Beljajeva, pe care a învins-o fără drept de apel, cu 15-8.

În semifinală, Ana Maria Popescu a rămas la fel de concentrată, conducând detaşat pe toată durata confruntării de pe planşă, în faţa celeilalte estonience, Katrina Lehis, pe care a învins-o fără mari emoţii, cu 15-11.

Ştire iniţială

După un prim tur liber, Ana Maria Popescu a trecut rând pe rând de Kiria Tikanah Abdul Rahman (Singapore) cu 15-10, Sera Song (Corea de Sud), cu 15-6, Julia Beljajeva (Estonia) cu 15-8 şi în semifinală, de Katrina Lehis (Estonia), cu 15-11.

Finala are loc în jurul orei 14.45, Popescu urmând să se confrunte cu sportiva chineză Yiwen Sun.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici