Adrian Gorun va depune, joi, plângere penală împotriva lui Tăriceanu

Fostul rector al Universităţii din Târgu Jiu, Adrian Gorun, a anunţat, miercuri, că va depune, joi, la Parchetul General, o plângere penală împotriva premierului Călin Popescu-Tăriceanu căruia îi reproşează că l-a schimbat abuziv din funcţia de secretar general al Ministerului Educaţiei.

13 afișări
Imaginea articolului Adrian Gorun va depune, joi, plângere penală împotriva lui Tăriceanu

Adrian Gorun va depune, joi, plângere penală împotriva lui Tăriceanu

Fostul rector al Universităţii din Târgu Jiu, Adrian Gorun, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că joi dimineaţă, va merge la Parchetul General, unde va depune plângere penală împotriva premierului Călin Popescu-Tăriceanu, într-un dosar în care sunt cercetaţi penal liderul PNL Gorj Dan Ilie Morega şi Emanoil Neguţ, şeful Corpului de Control al Guvernului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Adrian Gorun a precizat că plângerea este determinată de " modul abuziv" în care a fost schimbat din funcţia de secretar general al Ministerului Educaţiei.

Fostul secretar general din Ministerul Educaţiei, Adrian Gorun, a declarat că în plângerea pe care o va depune joi la Parchet va reclama, "între altele", pe Călin Popescu Tăriceanu pentru "abuz în funcţie".

Gorun a fost până acum două săptămâni secretar general al Ministerului Educaţiei şi a fost schimbat din funcţie printr-o dispoziţie a prim-ministrului Călin Popescu Tăriceanu. Acesta consideră că dispoziţia respectivă este dovada că premierul a făcut "un excesiv abuz de putere" şi, în consecinţă, îl va reclama procurorilor.

Adrian Gorun a declarat în conferinţa de presă că decizia lui Tăriceanu de a-l muta ca secretar general la Comisia Naţională de Strategii este una "puternic influenţată politic", în ciuda faptului că el este înalt funcţionar public şi deciziile politice nu trebuie să îi afecteze cariera. Fostul secretar general a amintit cu această ocazie despre scrisoarea pe care premierul a primit-o în vara lui 2007 de la organizaţia Gorj a Partidului Naţional Liberal, prin care se solicita îndepărtarea sa din funcţia de la Ministerul Educaţiei şi din cea de rector de la Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu.

Fostul secretar general al MECT afirmă că planul de schimbare a sa din funcţie a fost urmat ulterior "pas cu pas", până în prezent. Gorun menţionează că, după redactarea acelei scrisori, Morega a intrat în contact cu şeful Corpului de Control al Guvernului, Emanoil Neguţ, şi s-a întâlnit cu acesta la Târgu Jiu, după care la Universitatea Constantin Brâncuşi a venit un control ale cărui rezultate nu se mai cunosc nici până în prezent.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici