Agenţia de Integritate: Gheorghe Carp, fostul senator şi manager al Spitalului de Urgenţă Oradea, este în incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflictul de interese administrativă sau a sesizat organele de urmărire penală în cazul unui fost senator, al unui fost şef de Cardiologie din Spitalul de Urgenţă Piteşti şi în cazul unor secretari, directori, etc.

287 afișări
Imaginea articolului Agenţia de Integritate: Gheorghe Carp, fostul senator şi manager al Spitalului de Urgenţă Oradea, este în incompatibilitate

Un comunicat al ANI transmis joi MEDIAFAX transmite că printre persoanele depistate în stare de incompatibilitate se află Carp Gheorghe, fost senator şi manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea. ANI susţine că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 august 2018 – 21 decembrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcţia de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale. De asemenea, s-a aflat în stare de incompatibilitate şi în perioada 21 decembrie 2020 - 21 octombrie 2021 întrucât a exercitat simultan cu funcţia de senator în Parlamentul României şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către acesta a infracţiunii de fals în declaraţii, întrucât nu a menţionat funcţia de administrator pe care o deţine în cadrul societăţii comerciale în declaraţiile de interese depuse în calitate de manager (declaraţii depuse în anii 2018, 2019, 2020 şi 2021) precum şi în calitate de senator (declaraţii depuse în anul 2021).

În comunictul ANI mai sunt menţionaţi:

Blăjan Daniel, fost şef al Secţiei de Cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 10 iulie 2017 – 13 mai 2019, întrucât a exercitat simultan funcţiile de Şef Secţie Cardiologie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti şi administrator al unei societăţi comerciale.

Sadoveanu Ioana, secretar al comunei Gingiova, judeţul Dolj, în cazul căreia Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de secretar al comunei, a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru fiica acesteia, respectiv a întocmit/semnat acte premergătoare organizării unui concurs în urma căruia fiica persoanei evaluate a fost angajată.

Peţenchea Bogdan Dumitru, secretar al comunei Cristeşti, judeţul Botoşani, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de secretar al comunei Cristeşti, a semnat pentru sine la data de 11 aprilie 2017 un certificat de urbanism, în vederea realizării unei investiţii prin intermediul propriei întreprinderi individuale, anticipând că prin semnarea acestui document ar putea obţine un folos patrimonial.

Mihalache Ion Mihai, împuternicit adjunct al şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în perioada exercitării atribuţiilor a semnat două dispoziţii cu privire la soţia sa (agent de poliţie în cadrul I.P.J. Olt. Prin semnarea documentelor soţia acestuia a beneficiat de un coeficient de salarizare mai mare pentru funcţia ocupată.

Disăgilă Nicoleta Isabela, director general în cadrul Primăriei Sectorului 5 Bucureşti, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 04 octombrie 2016 - 18 martie 2019, respectiv, 21 februarie - 26 octombrie 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcţia publică de Director la Direcţia Generală Economică din cadrul Primăriei Sectorului 5 şi funcţia de referent în cadrul Serviciului Urmărire Contracte Lucrări, respectiv, în cadrul Serviciului Achiziţii Publice din cadrul unei societăţi de interes local la care C.L. al Sectorului 5 Bucureşti este acţionar majoritar.

Popa Florenţa Aura, şef serviciu Resurse Umane – Primăria Drăgăşani, Jud. Vâlcea - s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 23 noiembrie 2017 – 17 august 2020, întrucât a exercitat simultan cu funcţia publică de Şef serviciu în cadrul Primăriei Mun. Drăgăşani şi calitatea de angajat cu contract individual de muncă în sectorul privat, atribuţiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate de către acesta în calitate de funcţionar public.

Chiriac Robert Ionuţ, şef serviciu în cadrul Serviciului Juridic şi Autoritate Tutelară din cadrul Primăriei Mun. Oneşti, Jud. Bacău, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioada 21 aprilie 2019 – 12 martie 2021, întrucât a deţinut şi exercitat simultan atât funcţia publică de şef serviciu în cadrul Serviciului Juridic şi Autoritate Tutelară al Direcţiei Administraţiei Publice din cadrul Primăriei Mun. Oneşti cât şi funcţia de administrator în cadrul unei societăţi comerciale.

Bârsan Dumitru, inspector în cadrul Compartimentului de Contabilitate şi Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Com. Jina, Jud. Sibiu, s-ar afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 06 aprilie 2010, întrucât exercită simultan cu funcţia publică de execuţie de Inspector în cadrul Compartimentului de Contabilitate şi Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Comunei Jina şi funcţia de contabil în sectorul privat, atribuţiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate de către acesta în calitate de funcţionar public.

Liferie Lenuţa, referent în cadrul Primăriei Pardina, Jud. Tulcea, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate întrucât în perioada delegării atribuţiilor corespunzătoare funcţiei publice de secretar general al comunei Pardina (24 septembrie – 24 decembrie 2020), soţul persoanei evaluate a fost desemnat viceprimar al comunei (începând cu data de 27 noiembrie 2020). De asemenea, aceasta ar fi încălcat şi regimul juridic referitor la conflictul de interese administrativ, întrucât, în exercitarea funcţiei publice de referent în cadrul Primăriei Com. Pardina, respectiv în perioada delegării atribuţiilor corespunzătoare funcţiei de secretar general al comunei Pardina, a semnat mai multe documente, anticipând ca prin semnarea, respectiv încheierea documentelor menţionate anterior ar putea crea un beneficiu pentru sine şi pentru soţul acesteia.

Frumuşeanu Ileana, consilier în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Craiova – Serviciul Fiscal Orăşenesc Orşova, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, la data de 11 septembrie 2019, a reprezentat o întreprindere individuală, în calitate de împuternicit, în relaţia cu organele de control ale Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală Târgu Jiu, respectiv a semnat o serie de documente emise în urma controlului efectuat de către D.G.A.F. Târgu Jiu contribuabilului.

Marinescu Gheorghe, consilier juridic în cadrul D.S.P. Vâlcea, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate în perioadele 02 aprilie 2018 – 11 mai 2020, 12 aprilie 2018 – 31 decembrie 2020, respectiv, 29 iunie 2017 – 06 ianuarie 2021, întrucât a exercitat simultan cu funcţia publică de execuţie de consilier juridic în cadrul D.S.P. Vâlcea şi funcţia de consilier juridic în sectorul privat, atribuţiile exercitate în sectorul privat fiind în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate de către acesta în calitate de funcţionar public.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

ŞTIRILE ZILEI

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici