Arestarea lui Tartoussi, cel care l-a ajutat să fugă pe Hayssam, judecată vineri

Procesul armatorului Mustafa Tartoussi, cel care l-ar fi ajutat pe sirianul Omar Hayssam să fugă din România, va începe în 13 decembrie la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a dispus ca acesta să fie adus, vineri, în Capitală pentru a se judeca cererea de arestare formulată de procurori.

2 afișări
Imaginea articolului Arestarea lui Tartoussi, cel care l-a ajutat să fugă pe Hayssam, judecată vineri

Arestarea lui Tartoussi, cel care l-a ajutat să fugă pe Hayssam, judecată vineri

Procurorii au lămurit împrejurările în care ar fi fugit din România Omar Hayssam - condamnat la 20 de ani de detenţie pentru organizarea răpirii a trei jurnalişti români în Irak - şi au cerut, vineri, arestarea lui Mustafa Tartoussi, cel care l-a îmbarcat pe sirian pe o navă pentru a fi scos din ţară.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au solicitat instanţei, vineri, emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului Mustafa Tartoussi, faţă de care acţiunea penală s-a pus în mişcare în luna martie 2007 sub aspectul săvârşirii, în circumstanţe agravante, a infracţiunii de înlesnire a ieşirii din ţară a unei persoane despre care se cunoştea că este cercetată pentru fapte de terorism - faptă prevăzută de art.33 lit.c din Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, cu aplicarea art.75 lit.a din Codul penal, informează Ministerul Public.

Faţă de inculpatul Tartoussi Mustafa a fost dispusă măsura preventivă a obligării de a nu părăsi ţara, începând cu data de 9 august 2006, măsură revocată de către instanţa de judecată la data de 12 noiembrie 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici