Avocaţii familiilor Angelescu-Monteoru au intrat în Casa Lido cu executorul judecătoresc

Avocaţii familiilor Angelescu-Monteoru, împreună cu un executor judecătoresc, au pătruns, vineri, în curtea Casei Lido, în baza sentinţei civile a ICCJ prin care complexul Lido, format din Casa Lido şi Hotel Lido, ar fi urmat să revină moştenitorilor, deşi SC Hotel Lido susţine că executare este ilegală.

728 afișări
Imaginea articolului Avocaţii familiilor Angelescu-Monteoru au intrat în Casa Lido cu executorul judecătoresc

Avocaţii moştenitorilor au intrat în Casa Lido (Imagine: Mediafax Foto)

După mai bine de o oră şi jumătate de încercări, un lăcătuş a spart lacătul care ţinea închisă poarta ce împiedica accesul în curtea Casei Lido.

La faţa locului a fost prezent şi Răzvan Păunescu, fiul lui George Constantin Păunescu, însoţit de un reprezentant al Societăţii RHIC Holding.

De asemenea, era pregătită şi o echipă de jandarmi care să asigure desfăşurarea în linişte a procesului de executare.

Casa Lido şi Complexul Hotelier Lido Bucureşti au trecut în proprietatea SC RHIC Holding, cu sediul în Luxembourg, astfel că orice acţiune de executare silită este ilegală, susţine SC Hotel Lido Bucureşti SRL.

Potrivit unui comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, începând din 11martie 2008, "în temeiul contractului de dare în plată notarizat şi apostilat sub nr. 2651/2008 şi înregistrat la Cartea Funciară cu nr. 182295", SC Hotel Lido Bucureşti SRL nu mai este proprietar al Complexului Hotelier Lido şi Casei Lido din Bucureşti.

"Noul proprietar este societatea SC RHIC Holding cu sediul din Bd. Roosevelt 15 Luxembourg, care a intrat în proprietatea imobilelor ca urmare a contractului de dare în plată, fiind creditorul ipotecar de gradul I al SC Hotel Lido Bucureşti SRL, şi având ipotecă de gradul I asupra imobilelor mai sus menţionate, din anul 2001, înscrisă în Cartea Funciară", precizează comunicatul.

Conform SC Hotel Lido, proprietatea imobilelor din str. C.A. Rosetti nr. 13, Bucureşti, sector 1 şi Bd. Magheru nr. 5-7, Bucureşti, sector 1, a fost transferată în mod legal către creditorul ipotecar SC RHIC Holding, ca urmare a executării silite iniţiată de acesta împotriva SC CHIR - Compania Hotelieră Intercontinental SA (SC Hotel Lido Bucureşti SRL), creanţă provenită de la AVAB, în prezent AVAS, încă din anul 2000.

"Orice executare silită împotriva noului proprietar este făcută împotriva legii şi a dreptului de proprietate privată, garantat atât de legile române cât şi de legile comunităţii europene, iar cei implicaţi vor fi pasibili de răspundere civilă şi penală", anunţă SC Hotel Lido Bucureşti SRL, catre precizează că nu este răspunzătoare de daunele provocate "ca urmare a abuzurilor săvârşite în executarea silită de toate autorităţile participante: executorul judecătoresc, poliţie şi jandarmerie".

SC RHIC Holding, cu sediul în Luxembourg apreciază, într-un comunicat remis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că i-a fost încălcat dreptul de proprietate "într-un mod grosolan şi violent, cu concursul foreţelor de Poliţie şi ale Jandarmeriei", de către executorul judecătoresc Georgeta Raportoru.

Firma face precizări legate de preluarea Casei şi a Complexului Lido, precum şi a contractului de închiriere al SC Centrul de Afaceri Bucureşti SRL, valabi pentru încă şapte ani, înregistrat în Cartea Funciară cu nr. 24435/2.12.2005.

"Acest chiriaş a fost agresat şi aruncat în stradă, deşi împotriva lui nu există un ordin de evacuare", se arată în comunicat.

SC RHIC Holding anunţă că face cunoscută situaţia tuturor organismelor internaţionale şi că se va adresa instanţelor internaţionale pentru a-şi recupera prejudiciile, considerând "grav compromisă" credibilitatea instanţelor judecătoreşti din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici