Avocaţii lui Hayssam şi Tartoussi au cerut recuzarea completului de judecată

Avocaţii lui Omar Hayssam şi ai lui Mustafa Tartoussi au depus, joi, în instanţă o cerere de recuzare a completului care judecă dosarul privind fuga sirianului din România.

1 afișare
Imaginea articolului Avocaţii lui Hayssam şi Tartoussi au cerut recuzarea completului de judecată

Avocaţii lui Omar Hayssam şi Mustafa Tartoussi au cerut recuzarea completului de judecată

La termenul de joi, avocatul lui Mustafa Tartoussi, Ionel Haşotti, a spus că nu este de acord ca judecătoarea care se ocupă de cauza privind fuga lui Omar Hayssam din ţară să judece pe mai departe dosarul. Avocatul a spus că acest dosar intră în competenţa Curţii de Apel Constanţa, şi nu a Curţii de Apel Bucureşti.

Cel de-al doilea avocat, Ioan Cazacu, a spus că recuză completul deoarece judecătorul din această cauză a dispus arestarea preventivă "ilegală" a lui Omar Hayssam în 2005 la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, motiv pentru care nu mai poate fi "atât de echidistant" pentru a judeca pe mai departe cauza.

Un alt complet se va pronunţa asupra celor două cereri de recuzare făcute de avocaţii din acest dosar. Şedinţa va fi reluată peste aproximativ două ore.

Curtea de Apel Bucureşti trebuia să ia în discuţie, joi, cererea procurorilor privind interdicţia de a părăsi ţara pentru armatorul Mustafa Tartoussi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici