Băsescu: Hayssam a plecat târându-se printre oi

Preşedintele Traian Băsescu a atras atenţia, vineri, la bilanţul Ministerului Public, că a fost foarte mediatizat faptul că "un terorist", respectiv Omar Hayssam, a plecat din ţară "ca un boier", când de fapt el a plecat "târându-se printre oi".

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Hayssam a plecat târându-se printre oi

Băsescu: Hayssam a plecat târându-se printre oi (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Băsescu a spus că nu se poate abţine să nu se refere la un caz deja judecat, în care "un terorist" a fost mediatizat ca şi cum a plecat din România cu avionul ca un boier, când de fapt acesta a părăsit România "târându-se între oi".

Potrivit lui Băsescu, cei care i-au dat lui Omar Hayssam IPRS Băneasa, Foresta Nehoiu şi "pădurile patriei", care l-au luat pe acesta în avion, au avut interesul să se producă o decredibilizare a procurorilor şi judecătorilor şi a factorului politic de astăzi, care era interesat de rezolvarea legală a procesului.

Şeful statului a spus că în acest caz există interese politice pentru dezinformarea populaţiei.

Băsescu i-a avertizat pe magistraţii prezenţi la bilanţ că vor avea o mare luptă cu o parte din media în tendinţa justiţiei de a cerceta probele legate de modul în care "infractorul" Omar Hayssam a părăsit România.

"Cei pe care i-a hrănit cu bani, cei care voiau să-l facă parlamentar vor să vă determine să nu-l judecaţi, să nu se ajungă la o concluzie despre modul cum a plecat", a conchis Traian Băsescu.

Sirianul Omar Hayssam i-a declarat telefonic procurorului DIICOT, Ciprian Nastasiu - care l-a deferit justiţiei pentru răpire - că a plecat din România "ca un domn, cu capul sus, la costum, aranjat, parfumat", cu ajutorul unui paşaport cu identitate falsă şi alt "look", de pe Otopeni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici