Cei şapte copii ai lui Omar Hayssam nu pot părăsi Siria

Adela Omar, soţia omului de afaceri Omar Hayssam, prin intermediul avocatei sale, a depus, luni, la dosarul aflat pe rolul Judecătoriei 2, sentinţa dată de Tribunalul de Jurisprundenţă islamică, din luna septembrie, care interzice celor şapte copii minori să se deplaseze din Siria.

3 afișări
Imaginea articolului Cei şapte copii ai lui Omar Hayssam nu pot părăsi Siria

Cei şapte copii ai lui Omar Hayssam nu pot părăsi Siria

Din documentele depuse la dosar, reiese că Omar Khaled, tatăl lui Omar Hayssam, a solicitat instanţei siriene, în luna septembrie, interzicerea deplasării în străinătate a celor şapte copii minori. Omar Khaled a înaintat cererea către instanţă în calitate de împuternicit de către copilul lui, Omar Hayssam, în baza unei procuri din data de 13 septembrie 2007, după cum arată actul.

"După verificarea petiţiei şi a înregistrării stării civile şi în conformitate cu dispoziţiile articolului 536/539 CPC (Cod procedură civilă-n.r.)., hotărăsc: interzicerea plecării copiilor, decât cu aprobarea tatălui lor. Paragraful interzicerii va fi trimis spre informare autorităţilor de resort" din România, se arată în sentinţa dată de judecătorul Mohamad Khaled Al Rajab. Hotărârea a fost pronunţată în Cameră de Consiliu şi poate fi atacată "printr-o acţiune conform procedurilor".

La rândul său, avocatul Adelei Omar, Mazen Obaid, a solicitat instanţei siriene anularea hotărârii, cerere ce urmează să fie discutată în data de 24 octombrie.

"În urma revizuirii acţiunii de Jurisprudenţă Islamică cu număr de bază 1681 din 2007, Jurisprudenţa islamică din Homs, am constat că este înaintată de către Adela Omar, împotriva pârâtului Omar Khaled, solicitând anularea hotărârii de interzicere a părăsirii teritoriului, luat împotriva copiilor săi minori şi să-i permită deplasarea lor în afara ţării, termenul de judecată privind această acţiune fiind stabilit pe data de 24.10.2007. I s-a eliberat această constatare la cererea solcitantului", se arată în actul emis de instanţa străină.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici