Video Cioacă nu va fi suspendat, dar va fi pus la dispoziţia IPJ Braşov

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov a decis, joi, că poliţistul Cristian Cioacă nu va fi suspendat din funcţie după ce pe numele său a fost deschisă acţiunea de urmărire penală, dar va fi pus la dispoziţia IPJ, urmând să îndeplinească doar sarcinile date în scris de şeful său.

1 afișare

Poliţistul Cristian Cioacă, pe nume căruia s-a pus în mişcare acţiunea de urmărire penală, nu a fost suspendat din funcţie, ci urmează a fi pus la dispoziţia Inspectoratului de Poliţie Judeţean, urmând a îndeplini numai sarcinile şi atribuţiile de serviciu date în scris de şeful său direct, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia a fost luată de conducerea IPJ Braşov, în conformitate cu Legea 360/2002, privind Statutul Poliţistului.

"Poliţistul va îndeplini numai sarcinile şi atribuţiile de serviciu, stabilite în scris de şeful unităţii de poliţie şi va beneficia de drepturile băneşti corespunzătoare gradului profesional pe care-l are (inspector principal), la nivelul de bază, precum şi de celelalte drepturi prevăzute în Legea 360/2002, până la soluţionarea definitivă a cauzei", a precizat chestorul Constantin Arişanu, şeful IPJ Braşov într-un comunicat de presă.

În data de 15 octombrie, Cioacă a fost mutat de la Secţia 2 - unde ocupa poziţia de inspector principal la departamentul Ordine Publică, la Secţia Municipală, Compartimentul Poliţie Urbană.

Potrivit avocatului Florentin Sorescu, Cioacă s-a dus miercuri seară la Piteşti, după ce a fost eliberat, însă, joi dimineaţă, a fost chemat la Braşov de şefii lui, urmând să-i fie comunicată decizia luată.

Sorescu a mai precizat că în zilele următoare, va face o plângere împotriva procurorilor care au acţionat "abuziv", percheziţionând casa sorei şi părinţilor lui Ciocă pe care l-au şi reţinut pentru 24 de ore.

El a mai precizat că cele două unităţi, cele câteva zeci de CD-uri şi trei carduri de momorie de aparat foto şi telefon mobil nu au fost restituite încă. Totodată, sora lui Cioacă, Ana Maria Ene, este nemulţumită de acţiunea procurorilor deoarece avea în calculator informaţii profesionale, iar activitatea i-a fost blocată în urma acestei acţiuni a procurorilor.

Poliţistul Cristian Cioacă, suspectat de uciderea Elodiei Ghinescu, ar fi putut fi suspendat din funcţie din moment ce pe numele său a fost deschisă acţiunea de urmărire penală, aceasta fiind, potrivit avocatului Sorescu, "o gafă monumentală" a procurorilor.

"Sunt probleme mari pe linia de serviciu, deoarece dacă este inculpat asta generează automat suspendarea lui din serviciu din momentul punerii în mişcare a acţiunii penale, adică de marţi", a declarat avocatul lui Cioacă, imediat după pronunţarea hotărârii Curţii de Apel Braşov de respingere a propunerii de arestare preventivă a poliţistului.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă în data de 30 august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii în 5 septembrie. Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici