CNSAS: Murgeanu nu a făcut poliţie politică

Viceprimarul Capitalei Răzvan Murgeanu nu a făcut poliţie politică, deşi, potrivit unor surse din instituţie, acesta a semnat, în perioada studenţiei, un angajament de colaborare, însă nu a discutat despre verificarea înalţilor prelaţi, subiectul nefiind pe ordinea de zi a şedinţei ordinare.

3 afișări
Imaginea articolului CNSAS: Murgeanu nu a făcut poliţie politică

CNSAS: Murgeanu nu a făcut poliţie politică

"Domnul Murgeanu nu a făcut poliţie politică pentru că nu a dat nicio informaţie Securităţii. A făcut doar nişte rapoarte tehnice, de serviciu, care nu pot fi considerate note informative. Nu a spus nimic niciodata despre vreo persoană", au declarat agenţiei MEDIAFAX, după şedinţa de marţi a Colegiului, surse din CNSAS.

Viceprimarul PD al Capitalei Răzvan Murgeanu a recunoscut, luna trecută, într-un interviu, că a semnat un angajament cu Securitatea, însă, deşi a ajuns inginer pe şantierul de construcţie al Canalului Dunăre-Marea Neagră şi avea legături de serviciu cu deţinuţii politici care munceau acolo nu a dat niciodată vreo notă informativă Securităţii.

Surse din CNSAS declarau pentru MEDIAFAX, imediat după interviul acordat de Murgeanu, că dosarul acestuia urma să fie luat în discuţia Colegiului, susţinând că se aşteaptă la o decizie de necolaborare dat fiind faptul că în arhive nu au fost găsite note informative semnate de acesta.

Pe lângă dosarul lui Răzvan Murgeanu, CNSAS a mai discutat şi alte subiecte, însă, potrivit surselor citate, pe lista de dezbateri de marţi nu a figurat subiectul verificării preoţilor care aspiră la funcţia de Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române.

Totuşi, dat fiind faptul că un ONG a avut o ieşire publică marţi dimineaţă, solicitând CNSAS verificarea unui număr de 25 de prelaţi de pe o listă de 26 depusă anterior, Colegiul instituţiei a decis în şedinţa de marţi să dezbată subiectul într-o întâlnire ulterioară.

Unii membri ai Colegiului, "în cadrul unor discuţii libere pe această temă", au propus ca, într-un interval de timp rezonabil, CNSAS să ceară deţinătorilor de arhive să furnizeze informaţii legate despre înalţii ierarhi ai BOR, au mai spus sursele citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici