Competenţa profesională a procurorului şef Doru Ţuluş, din nou în atenţia CSM

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a fost sesizată cu privire la competenţa profesională a procurorului şef de secţie Doru Ţuluş din DNA, ca urmare a unor sesizări adresate de anchetator Senatului şi Camerei Deputaţilor.

3 afișări
Imaginea articolului Competenţa profesională a procurorului şef Doru Ţuluş, din nou în atenţia CSM

Competenţa profesională a procurorului şef Doru Ţuluş, din nou în atenţia CSM

Joi, Secţia pentru procurori şi-a însuşit nota inspectorilor CSM cu privire la greşelile pe care le-a comis procurorul şef Doru Ţuluş, când a solicitat date Parlamentului cu privire la votul unui senator, ceea ce este contrar Constituţiei.

Raportul inspectorilor a fost comunicat Comisiei de evaluare a activităţii profesionale a procurorilor, iar de concluziile documentului se va ţine cont atunci când se va evalua activitatea lui Ţuluş, numit ca şef secţie în DNA în septembrie 2005, pentru un mandat de trei ani.

În 7 iunie 2007 la Consiliul Superior al Magistraturii a fost înregistrată sesizarea vicepreşedintelui Senatului, Norica Nicolai, prin care se aducea la cunoştinţa preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii exercitarea necorespunzătoare a atribuţiilor profesionale de către procurorul şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care prin informaţiile şi documentele solicitate Senatului prin adresa 803 din 28 mai 2007 ar fi încălcat prevederile constituţionale şi principiile statului de drept.

O informare similară a fost transmisă preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii şi de către preşedintele Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu, în care se menţiona că cererea procurorului şef Doru Ţuluş s-a formulat cu depăşirea cadrului constituţional prevăzut de art. 72 alin. 1 din Constituţia României, ignorându-se faptul că deputaţii şi senatorii sunt apăraţi de răspundere juridică pentru voturile şi opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.

Întrucât aspectele invocate în cele două sesizări adresate Consiliului Superior al Magistraturii pun în discuţie competenţa profesională a procurorului şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, Doru Ţuluş, inspectorii propune ca raportul lor să fie comunicat Comisiei de evaluare a activităţii profesionale a procurorilor, pentru a fi avută în vedere la evaluarea performanţelor profesionale ale magistratului în cauză.

Preşedintelui Consiliului, Anton Pandrea, a decis ca raportul inspecţiei să fie înaintat Secţiei pentru procurori a CSM, "spre analiză şi măsuri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici