Contestaţia faţă de controlul judiciar a lui Mihai Chirica, amânată

Contestaţia la măsura controlului judiciar pe numele lui Mihai Chirica, primarul Iaşului, a fost amânată, marţi, pentru data de 11 februarie, la cererea acestuia.

181 afișări
Imaginea articolului Contestaţia faţă de controlul judiciar a lui Mihai Chirica, amânată

Contestaţia faţă de controlul judiciar a lui Mihai Chirica, amânată

„La solicitarea apărătorilor aleşi ai petentului (Mihai Chirica - n.r.), amână judecarea cauzei şi acordă termen la data de 11.02.2022, ora 09.00”, a fost soluţia magistraţilor.

Mihai Chirica a scris, marţi, pe Facebook, că s-a trezit pus într-o situaţie dificilă, atât personal, cât şi prin prisma îndatoririlor pe care le are ca primar, după ce s-a autosuspendat din funcţie.

„Mi-am luat răgazul de a păstra tăcerea o perioadă, pentru a putea discerne în linişte toate evenimentele recente. Văd, însă, că „maşinăria de zgomot şi fum” pornită împotriva mea continuă să arunce fumigene în spaţiul public. De aceea, mă simt dator să fac scurte precizări. Ca primar, eşti pus în situaţia de a semna zeci de mii de documente, pe parcursul anilor. Calitatea de demnitar public îţi cere să emiţi în termene legale miile de documente emise de autoritatea publică pe care o reprezinţi, bazându-te pe expertiza, veridicitatea şi legalitatea opiniilor şi formulărilor angajaţilor din instituţia publică pe care o conduci, aşa cum le impune fiecăruia fişa postului, pentru fiecare din cei peste 750 de angajaţi din Primăria Municipiului Iaşi. Expresia „semnezi ca primarul” a căpătat notorietate în spaţiul public tocmai din cauza volumului mare de documente care trebuie semnate, ca autoritate publică, în baza semnăturilor prealabile de legalitate şi corectitudine din partea reprezentaţilor departamentelor de resort pe fiecare speţă. În fiecare zi din cei 7 ani de mandat, am semnat peste 200 de documente zilnic”, spune Mihai Chirica, marţi, pe Facebook.

El afirmă că este consecvent principiilor asumate deschis, „referitoare la respectarea Legii, la respectul faţă de Justiţie şi la dragostea faţă de Iaşi şi de valorile sale”.

„Este o perioadă dificilă, nu pot nega asta, dar care va fi depăşită, cu onoare şi corectitudine”, mai spune Chirica.

Primarul Mihai Chirica a anunţat în 4 februarie că nu îşi va exercita atribuţiile pentru o perioadă de 60 de zile ca urmare a unei măsuri de control judiciar decise de procurorii DNA într-o speţă care priveşte eliberarea unor documente semnate de mai mulţi angajaţi ai Primăriei şi al căror conţinut se presupune că ar fi fals.

Până la reluarea atribuţiilor, acestea vor fi exercitate de către viceprimarul Daniel Juravle.

Primarul Iaşului, Mihai Chirica, a fost pus sub control judicicar pentru fapte de corupţie în ceea ce priveşte extinderea unui imobil din Iaşi. Potrivit procurorilor DNA, blocul ar fi fost construit şi întabulat ilegal, cu mai multe niveluri faţă de cele prevăzute în autorizaţie.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici