Contestaţia ultimilor trei arestaţi în scandalul permiselor din Argeş, judecată marţi

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ia în discuţie, marţi, contestaţia ultimelor trei persoane arestate, în urmă cu două zile, în scandalul eliberării frauduloase a permiselor auto de către autorităţile poliţieneşti argeşene, în schimbul unor sume importante de bani.

46 afișări
Imaginea articolului Contestaţia ultimilor trei arestaţi în scandalul permiselor din Argeş, judecată marţi

Contestaţia ultimilor trei arestaţi în scandalul permiselor din Argeş, judecată marţi (Imagine: Mediafax Foto)

Sâmbătă, alţi doi angajaţi ai Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş, precum şi directorul unei şcoli de şoferi din Piteşti au fost arestaţi, pentru 29 de zile, numărul persoanelor arestate în scandalul permiselor de la Argeş ajungând la 22.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, sâmbătă, cererea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă a lui Traian Proca, subofiţer în cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, Ion Ciripan, director al şcolii de şoferi Cipmar din Piteşti şi Virgil Ioniţă, subofiţer în cadrul aceluiaşi serviciu şi care supraveghea probele practice de la examenul pentru permisele de conducere.

Cei trei sunt acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat, fals intelectual şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în cauza privind obţinerea frauduloasă de permise auto de la Serviciul Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), cei trei inculpaţi au întocmit acte falsificate folosite de ceilalţi membrii ai grupului pentru înlesnirea obţinerii frauduloase a permiselor de conducere.

Iniţial, în acest caz au fost arestate 17 persoane, majoritatea fiind funcţionari în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş. Printre cei arestaţi se află şi şeful Serviciului Permise Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, precum şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici