Corina Vasile, nevinovată în cazul morţii elevului Bogdan Costache

Procurorii Tribunalului Capitalei au finalizat ancheta cu privire la moartea lui Bogdan Costache, stabilind că decesul acestuia nu a fost efectul vreunei fapte penale şi au decis neînceperea urmării penale în cazul profesoarei Corina Vasile.

24 afișări
Imaginea articolului Corina Vasile, nevinovată în cazul morţii elevului Bogdan Costache

Corina Vasile, nevinovată în cazul morţii elevului Bogdan Costache

Parchetul Tribunalului Bucureşti a comunicat, luni, că din cercetările efectuate în dosar nu au rezultat date sau indicii care să ducă la concluzia că moartea lui Bogdan Costache a fost urmarea săvârşirii unei fapte de natură penală.

Astfel, s-a decis că profesoara Corina Vasile nu este vinovată de determinare sau înlesnire a sinuciderii, faptă prevăzută de articolul 178 Cod Penal, arătând că femeia nu l-a îndemnat, convins sau sprijinit pe Bogdan Costache să se sinucidă.

Totodată, ancheta a relevat că profesoara nu se face vinovată nici de furt între soţi sau rude apropiate şi nici de distrugere şi încercare de a determina mărturia mincinoasă prin corupere sau constrângere.

Cazul, extrem de mediatizat de unele televiziuni, a determinat Parchetul să facă verificărui amănunţite pentru a elimina orice speculaţie privind implicarea soţilor Vasile în sinuciderea tânărului.

Bogdan Costache (18 ani) ar fi avut o relaţie apropiată cu profesoara Corina Vasile, după ce aceasta l-a meditat la limba şi literatura română. Tânărul era îndrăgostit de femeie, scriindu-i acesteia diverse mesaje, care relevă o obsesie a acestuia faţă de profesoară.

MECT a propus sancţionarea profesoarei cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, în cazul în care se dovedeşte că faptele acesteia au dus la încălcarea normelor de comportare, afectând interesul învăţământului şi prestigiul instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici