Costanda, în procesul dintre Prefectura Capitalei şi CGMB privind PUZ pentru Parcul Bordei

Costică Constanda a devenit parte în procesul în care Prefectura Capitalei contestă Planul Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat de CGMB în cazul Parcului Bordei, Tribunalul Bucureşti luând decizia introducerii în cauză a omului de afaceri deoarece acesta mai deţine 4.000 de metri pătraţi în acest parc.

32 afișări
Imaginea articolului Costanda, în procesul dintre Prefectura Capitalei şi CGMB privind PUZ pentru Parcul Bordei

Costanda, în procesul dintre Prefectura Capitalei şi CGMB privind PUZ pentru Parcul Bordei (Imagine: Mediafax Foto)

La termenul de vineri, de la Tribunalul Bucureşti, Prefectura Capitalei a cerut să fie depusă la dosar hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 25 martie prin care Parcul Bordei a fost trecut din domeniul privat în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi a revocat deciziile anterioare legate de PUZ.

Discuţiile în acest proces vor continua în 5 septembrie.

Consilierii municipali au aprobat, în 25 martie, proiectul de hotărâre privind trecerea terenului din Parcul Bordei în suprafaţă de peste 28.000 de metri pătraţi în domeniul public al Capitalei şi în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement.

Astfel, terenul în suprafaţă de 28.500 de metri pătraţi din strada Turgheniev nr. 11-15 şi Bulevardul Aviatorilor nr. 110-112, ambele în sectorul 1 al Capitalei, cunoscut ca Parcul Bordei, a trecut din domeniul privat al municipiului Bucureşti în domeniul public al Capitalei şi în administrarea Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement.

Prefectul Capitalei, Cătălin Deaconescu, a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti privind Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru Parcul Bordei.

Potrivit Prefecturii Capitalei, decizia de a ataca Hotărârea 269/2007 a CGMB prin care s-a aprobat PUZ pentru Parcul Bordei a fost luată deoarece de la dosar lipsesc unele avize şi semnături, precum avizul Comisiei Tehnice de Urbanism din PMB, avizul de mediu, avizul din partea Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Locuinţelor, semnătura arhitectului şef şi ştampila pătrată cu menţiunea - spre neschimbare.

Consilierii municipali au aprobat, în 3 octombrie 2007, PUZ pentru terenul situat pe strada Turgheniev nr. 11-15 şi Bulevardul Aviatorilor nr. 110-112 - situat pe malul Lacului Floreasca, cunoscut sub denumirea de Parcul Bordei.

Proiectul de hotărâre adoptat de CGMB îi permitea omului de afaceri Costică Constanda să elaboreze un proiect urbanistic pentru ridicarea unor construcţii în Parcul Bordei. Deşi nu ţine loc de autorizaţie de construcţie, fără PUZ-ul adoptat de CGMB Constanda nu putea începe demersurile pentru realizarea proiectului Bordei.

În 17 ianuarie, CGMB a aprobat proiectul privind schimbul pentru terenul din Parcul Bordei cu unul din Satul Francez şi mai multe clădiri construite pe acesta, aparţinând municipalităţii. Astfel, pentru terenul de 28.500 de metri pătraţi pe care Costică Constanda îl avea în proprietate în Parcul Bordei (pe care poate ridica construcţii de cel puţin patru etaje), omul de afaceri a primit un teren cu aceeaşi suprafaţă în zona cunoscută ca Satul Francez, precum şi construcţiile edificate pe acesta care în prezent aparţin domeniului privat al Municipiului Bucureşti.

Costică Constanda a renunţat astfel la despăgubirile de peste 17 milioane de euro şi penalităţile pe care municipalitatea trebuie să i le achite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici