Craiova: Genică Boerică va fi pus în libertate

Curtea de Apel Craiova a admis, luni, recursul făcut de controversatul om de afaceri Jenică Boerică faţă de măsura arestării preventive, astfel că acesta va fi pus în libertate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

34 afișări
Imaginea articolului Craiova: Genică Boerică va fi pus în libertate

Craiova: Genică Boerică va fi pus în libertate

Jenică Boerică adeclarat, imediat după pronunţarea sentinţei de către magistraţii Curţii de Apel, că este cea mai bună decizie care a fost luată până acum.

Concret, instanţa a decis să se rejudece cererea de arestare formulată de DIICOT în cazul lui Boerică.

"Instanţa a hotărât admiterea recursului, casarea cauzelor şi trimiterea cauzei spre rejudecare, respectiv propunerea de arestare preventivă la aceeaşi instanţă, adică Tribunalul Dolj. Instanţa anulează mandatul de arestare dacă nu mai sunt în alte cauze judecaţi şi decide punerea lui de îndată în libertate", a afirmat judecătorul care a citit pronunţarea.

Alături de Jenică Boerică au fost puşi în libertate şi Radu Constantin Drăgan şi Dorian Aurel Prie, inculpaţi în dosarul în care Boerică apare ca şi învinuit. Pe timpul şedinţei, cei trei şi-au susţinut nevinovăţia.La pronunţarea sentinţei, în sală a fost prezentă una dintre fiicele omului de afaceri craiovean, care a aplaudat decizia magistraţilor de la Curtea de Apel.

Magistraţii Tribunalului Dolj au emis, joi, un mandat de arestare pe numele lui Genică Boerică (47 de ani), acesta fiind acuzat de instigare pentru rambursare ilegală de TVA în valoare de 1,1 milioane de lei. Avocaţii acestuia au făcut recurs la decizia de arestare preventivă.

În dosar mai sunt cercetaţi Radu Drăgan (Bucureşti, 28 de ani) şi Aurel Dorian Prie (Craiova, 40 de ani)), care, în perioada august - septembrie 2004, au solicitat şi obţinut de la Finanţele doljene, prin firma SC DRAGSTRO SRL Craiova, suma de 1,1 milioane de lei.

Biroul de presă al Parchetului ICCJ a precizat pentru MEDIAFAX că procurorii au emis un mandat de arestare în lipsă de zece zile pentru Boerică, deoarece acesta nu era de găsit şi de 29 de zile pe numele celorlalte două persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici