CSM a validat examenul de promovare a judecătorilor, cu excepţia celor de la instanţele din Craiova

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a validat, joi, examenul pentru promovarea în funcţii de şefi a judecătorilor, mai puţin petru preşedinţii de instanţe din Craiova.

16 afișări

În cadrul dezbaterilor de joi s-a pus în discuţie poziţia judecătorului Constantin Diaconu, de la Tribunalul Dolj, magistrat cu grad de curte de apel. Potrivit legii, din comisia de examinare, numită de CSM la propunerea Institutului Naţional al Magistraturii, este formată din doi judecători de la instanţa supremă, doi de la curţile de apel şi trei specialişti în management şi organizare instituţională. Unii membri ai Consiliului au arătat că legea spune clar că judecătorii trebuie să provină de la instanţele respective şi nu că au grad de instaţe.

Concret, judecătorul Constantin Diaconu nu provine de la curtea de apel, ci de la tribunal, astfel că nu avea calitatea de a fi în comisia de examinare.

Mai mult, potrivit unor candidaţi, Diaconu ar fi favorizat un judecător pe care l-ar fi ajutat în realizarea proiectului de management.

În urma votului de joi, examenele pentru toate curţile de apel au fost validate, mai puţin cele din raza Curţii de Apel Craiova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici