Curtea de Apel Bucureşti analizează luni cererea de redeschidere a dosarului „10 august”

  • CAB ar fi trebuit să ia în discuţie joia trecută solicitarea procurorilor de redeschidere a urmăririi penale.
  • DIICOT a anunţat, în 4 august, redeschiderea dosarului „10 August”, astfel că foştii şefi ai Jandarmeriei vor fi din nou urmăriţi penal. Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, infirmă, astfel, în parte, ordonanţa de clasare a cazului.
493 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Bucureşti analizează luni cererea de redeschidere a dosarului „10 august”

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) va analiza luni cererea procurorilor DIICOT de redeschidere a urmăririi penale în cazul violenţelor stradale din 10 august 2018 şi care vizează şefii din Jandarmerie.

CAB ar fi trebuit să ia în discuţie joia trecută solicitarea procurorilor de redeschidere a urmăririi penale.

„Stabileşte termen de judecată la data de 10 august, pentru când se citează intimaţii care nu au termen în cunoştinţă”, conform deciziei din 6 august a CAB.

DIICOT a anunţat, în 4 august, redeschiderea dosarului „10 August”, astfel că foştii şefi ai Jandarmeriei vor fi din nou urmăriţi penal. Şefa DIICOT, Giorgiana Hosu, infirmă, astfel, în parte, ordonanţa de clasare a cazului.

Procurorul şef al DIICOT, Giorgiana Hosu, a dispus, în 4 august, admiterea plângerilor formulate de către petenţi împotriva ordonanţei din data de 26 iunie emisă în dosarul „10 August” şi infirmă, în parte, ordonanţa.

„Infirmarea în parte a Ordonanţei din data de 26.06.2020 emisă în dosarul numărul 2122/D/P/2019 cu privire la dispoziţiile de clasare a cauzei sub aspectul săvârşirii de către suspecţii maior Cazan Laurenţiu Valentin, comisar şef de poliţie Chirică Mihai Dan, colonel Cucoş Gheorghe Sebastian şi colonel Sindile Ionuţ-Cătălin a infracţiunilor de abuz în serviciu (...), participaţie improprie la purtare abuzivă (...), participaţie improprie la fals intelectual (...), participaţie improprie la uz de fals (...), complicitate la abuz în serviciu (...) şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă”, potrivit DIICOT.

De asemenea, infirmarea ordonanţei s-a dispus şi cu privire la dispoziţiile de clasare a cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals, respectiv cu privire la clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de complicitate la abuz în serviciu, respectiv complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă, cât şi cu privire la dispoziţiile de clasare a cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, fals intelectual şi uz de fals.

Prin ordonanţa şefei DIICOT s-a dispus, marţi, redeschiderea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii de către maiorul Laurenţiu Valentin Cazan, comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş şi colonelul Ionu-Cătălin Sindile a infracţiunilor de abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Aceştia sunt urmăriţi penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de participaţie improprie la fals intelectual şi participaţie improprie la uz de fals, respectiv sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de complicitate la abuz în serviciu, respectiv complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă, cât şi
sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de favorizarea făptuitorului, şi uz de fals.

Se menţine soluţia de clasare dispusă în cauză cu privire la celelalte fapte, anunţă DIICOT.

Ordonanţa a fost înaintată Judecătorului de cameră preliminară din cadrul Curţii de Apel Bucureşti în vederea confirmării, urmând ca după rămânerea definitivă, dosarul să fie declinat către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia Parchetelor Militare.

DIICOT a clasat, iniţial, părţi din dosarul „10 august”, între care şi aceea cu acuzaţiile faţă de şefii din Jandarmerie, care au fost cercetaţi pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual participaţie improprie la uz de fals, complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici