Curtea de Apel Galaţi a respins contestaţia în anulare introdusă în dosarul Mihăileşti

Curtea de Apel Galaţi a respins, vineri, contestaţia în anulare introdusă în dosarul Mihăileşti de avocatul lui Ion Gherghe, fostul director al Doljchim Craiova, condamnat la patru ani de închisoare pentru ucidere din culpă, alături de administratorii firmelor de transport implicate în acest caz.

65 afișări
Imaginea articolului Curtea de Apel Galaţi a respins contestaţia în anulare introdusă în dosarul Mihăileşti

Curtea de Apel Galaţi a respins contestaţia în anulare introdusă în dosarul Mihăileşti

Sentinţa este definitivă şi executorie şi mai poate fi atacată doar la instanţele internaţionale.

La termenul de vineri, niciuna dintre părţile care au introdus acţiunea nu s-a prezentat în faţa judecătorilor. În sală, au fost însă prezenţi Anica Barbu, mama cameramanului Antenei 1, Ionuţ Barbu, una dintre victimele tragediei din 24 mai 2004 (când un autotren încărcat cu 20 de tone de azotat de amoniu a explodat în apropierea localităţii buzoiene Mihăileşti, provocând moartea a 18 persoane şi rănirea altor 13), precum şi Gabriel Hurlup, una dintre cele 37 de persoane care s-au constituit părţi civile în acest dosar.

Aceştia au mărturisit că asistă la şedinţa de judecată întâmplător şi că se aflau în incinta Palatului de Justiţie din Galaţi doar pentru a obţine redactarea sentinţei definitive şi irevocabile pronunţată la începutul lunii martie.

"Am venit să obţinem redactarea sentinţei şi am fost anunţaţi acolo de faptul că azi se mai judecă ceva în procesul nostru. Am rămas să vedem despre ce este vorba, pentru că nu ştiam că se mai poate face ceva în acest caz", a declarat Anica Barbu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Galaţi, Gina Ignat, toate solicitările formulate de către inculpaţi au fost respinse, iar sentinţa îşi păstrează caracterul definitiv şi executoriu dictat la începutul lunii martie de aceeaşi instanţă.

Curtea de Apel Galaţi i-a condamnat la câte patru ani de închisoare pentru ucidere din culpă pe Ion Gherghe, fostul director al combinatului Doljchim Craiova, Ionel Neagoe şi Mihai Gună, administratorii firmelor de transport. Magistraţii Curţii de Apel Galaţi i-au găsit vinovaţi pe cei trei pentru moartea a 18 persoane şi rănirea altor 13 în explozia produsă, în mai 2004, în localitatea buzoiană Mihăileşti, condamnându-i la câte patru ani de închisoare cu executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici