Curtea de Casaţie din Roma l-a absolvit post-mortem pe Maradona de acuzaţiile de evaziune fiscală

Cea mai înaltă instanţă din Italia l-a absolvit post-mortem pe Diego Maradona de acuzaţii de evaziune fiscală, punând capăt unei bătălii juridice de 30 de ani între fostul atacant al echipei Napoli şi autorităţile fiscale, relatează Reuters.

145 afișări
Imaginea articolului Curtea de Casaţie din Roma l-a absolvit post-mortem pe Maradona de acuzaţiile de evaziune fiscală

Curtea de Casaţie din Roma l-a absolvit post-mortem pe Maradona de acuzaţiile de evaziune fiscală

Maradona a fost acuzat că ar fi folosit companii din Liechtenstein pentru a se sustrage de la plata taxelor legale atunci când a primit plăţi între 1985 şi 1990 de la clubul Napoli pentru drepturile sale de imagine.

"S-a terminat şi pot afirma clar, fără teama de a fi contrazis, că Maradona nu a fost niciodată un evazionist fiscal", a declarat avocatul său, Angelo Pisani, pentru sursa citată. Curtea de Casaţie din Roma a anulat un verdict din 2018.

Maradona a murit în noiembrie 2020 în urma unui atac de cord. Fanii lui Napoli şi ai echipei naţionale argentiniene îl venerau ca pe "zeul fotbalului".

Investigaţiile privind plăţile de taxe ale fotbalistului au demarat la începutul anilor '90 şi s-au soldat cu acuzaţii privind neachitarea a 37 de milioane de euro şi confiscarea unor bunuri.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
maradona,
fisc,
verdict

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici