Decizia care îi permite lui Benyatov să părăsească localitea, discutată joi

Instanţa supremă va lua în discuţie, joi, contestaţia procurorilor la decizia instanţei inferioare potrivit căreia consultantul internaţional Vadim Benyatov - acuzat în dosarul privatizărilor - poate părăsi localitatea.

1 afișare
Imaginea articolului Decizia care îi permite lui Benyatov să părăsească localitea, discutată joi

Decizia care îi permite lui Benyatov să părăsească localitea, discutată joi

Curtea de Apel Bucureşti a constatat, marţi, ca fiind ilegală şi lovită de nulitate absolută ordonanţa procurorului Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 16 iulie prin care s-a dispus în cazul lui Vadim Benyatov prelungirea obligării de a nu părăsi localitatea.

Instanţa a constatat, conform articolului 140 indice 2, Cod procedură penală, că măsura preventivă este ilegală şi nejustificată şi a dispus revocarea obligării de a nu părăsi localitatea Bucureşti pentru 30 de zile.

Concret, procurorul, potrivit procedurii, a decis prelungirea interdicţiei în cazul Benyatov, acuzatul a contestat ordonanţa anchetatorului său, iar instanţa Curţii de Apel Bucureşti a apreciat-o, marţi, ca fiind ilegală.

Parchetul a atacat imediat această decizie cu recurs, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmând să decidă asupra acestei situaţii.

Consultantul internaţional Vadim Benyatov - alături de un alt consultant bulgar Stamen Stancev, doi foşti miniştrii şi alte persoane - este acuzat de spionaj şi de constituirea unui grup infracţional organizat care acţiona în mod coordonat pentru divulgarea unui secret economic şi de concurenţă neloială, toate în legătură cu privatizarea unor societăţi comerciale din domeniul energetic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici