Decizia CCR privind amenzile este invitaţie la nerespectarea legii? Un avocat îţi spune că nu e chiar aşa

  • Avocatul Cristian Ene spune că decizia CCR de ieri, privind amenzile, nu este o invitaţie la nerespectarea legii
  • Ieri, premierul a criticat decizia CCR de ieri care a declarat ca neconstituţionale amenzile date in starea de urgenţă
  • „Nici vorbă la acest moment să nu aplici acea ordonanţă”, spune avocatul Cristian Ene
1207 afișări
Imaginea articolului Decizia CCR privind amenzile este invitaţie la nerespectarea legii? Un avocat îţi spune că nu e chiar aşa

Decizia CCR privind amenzile este invitaţie la nerespectarea legii? Un avocat îţi spune că nu e chiar aşa

Premierul Ludovic Orban ţi-a spus, ieri, după decizia CCR privind amenzile, că hotărârea este o „invitaţie pentru fiecare cetăţean la nerespectarea legii”. Un avocat îţi explică faptul că nu e chiar aşa.

„Ordonanţele sunt în vigoare, ele pot produce în continuare sancţiuni. Nici vorbă la acest moment să nu aplici acea ordonanţă. Nu există o terminologie generală să spună că, după apariţia deciziei CCR, toate amenzile date în perioada stării de urgenţă sunt neplătibile. Dacă statul va înţelege să ierte contravenienţii, poate emite o lege de amnistie fiscală, lege ce poate fi atacată la CCR”, a declarat, pentru MEDIAFAX, avocatul Cristian Ene.

Cei amendaţi până în prezent au opţiunea de a face plângere sau nu la instanţă.

„Dacă ei aleg să nu facă plângere împotriva procesului verbal de sancţionare a lor, procesul verbal devine titlu executoriu şi suma menţionată în procesul verbal se consideră datorie către stat, se va începe a fi executată”, spune specialistul.

Cristian Ene continuă explicaţiile: „Doar judecătorul poate dispune anularea, pentru nelegalitate sau netemeinicie. Judecătorul poate diminua amenda sau aplica un avertisment”.

Ieri, Ludovic Orban a criticat decizia CCR privind neconstituţionalitatea amenzilor date ca urmare a nerespectării stării de urgenţă.

„Această decizie a CCR este o invitatie pentru fiecare cetatean la nerespectarea legii, un indemn la un comportament incorect fata de societate si fata de semeni”, a spus premierul.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici