Deţinut evadat de la Penitenciarul Codlea

Un deţinut condamnat pentru furt calificat a evadat, miercuri seara, de la un punct de lucru al Penitenciarul de maximă siguranţă Codlea, din judeţul Braşov.

6 afișări
Imaginea articolului Deţinut evadat de la Penitenciarul Codlea

Un deţinut a evadat de la Penitenciarul Codlea

Stelian Marius Ceapă era condamnat definitiv la o pedeapsă de trei ani şi şase luni de închisoare pentru furt calificat şi executa pedeapsa în regim semideschis. El a reuşit să fugă fără a fi văzut de gardieni în timp ce se afla în incinta gospodăriei agrozootehnice a Penitenciarului Codlea.

"Echipe operative constituite din agenţi şi ofiţeri ai penitenciarului au început căutările persoanei evadate. Au fost puse în aplicare planurile de cooperare cu Inspectoratul de Poliţie Braşov şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, iar în cursul zilei de joi va fi sesizată şi Judecătoria Braşov", a declarat, joi, subinspectorul şef Dan Rusu, purtătorul de cuvânt al penitenciarului.

Evadatul are 29 de ani şi este din localitatea braşoveană Râşnov. El a fost încarcerat în luna iulie 2006 la Penitenciarul Codlea şi nu a creat probleme pe perioada detenţiei, fiin considerat chiar o persoană model, conform conducerii închisorii.

"Am observat că nu mai este la apelul de seară. Deţinutul a mai lucrat şi în alte sectoare şi nu a făcut probleme. A fost verificat înainte de a fi introdus în regimul de detenţie semideschis. Conform legii, în acest tip de încarcerare deţinuţii se pot plimba nesupravegheaţi pe timpul zilei la punctul de lucru, iar porţile se închid doar noaptea", a spus Rusu.

Poliţiştii şi jandarmii încearcă acum să îl găsească pe evadat, iar după ce va fi găsit acesta nu va mai beneficia de eliberare condiţionată şi va primi câţiva ani în plus de detenţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici