Discutarea cererii de eliberare a lui Cioacă, amânată

Curtea de Apel Braşov a amânat pentru marţi, la ora 13.00, discutarea cererii de eliberare a lui Cristian Cioacă, depusă de avocatul acestuia, Florentin Sorescu, deoarece dosarul poliţistului acuzat că a intrat fără drept în căsuţa de e-mail a soţiei sale nu a ajuns de la instanţa supremă.

1 afișare
Imaginea articolului Discutarea cererii de eliberare a lui Cioacă, amânată

Cioacă, adus din arest la Curtea de Apel Braşov

Poliţistul Cristian Cioacă a fost adus, luni, încătuşat, în jurul orei 11.00, la Curtea de Apel Braşov, unde urma să fie luată în discuţie cererea de punere în liberate a acestuia formulată de avocatul său Florentin Sorescu.

Cristian Cioacă, a fost arestat, joia trecută, pentru 29 de zile, fiind acuzat că a pătruns ilegal în căsuţa de e-mail a soţiei sale Elodia Ghinescu, avocata dispărută din 29 august 2007.

Şedinţa Curţii nu a putut începe deoarece dosarul poliţistului nu a ajuns la Braşov de la instanţa supremă.

Purtătorul de cuvânt al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătorul Mădălina Buta, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că dosarul lui Cristian Cioacă nu a fost trimis la Braşov deoarece judecătorul de caz se află într-o şedinţă în care are de judecat 98 de dosare şi este aşteptat să-şi dea avizul.

Între timp, poliţistul Cristian Cioacă a aşteaptat în sala de judecată, păzit de patru poliţişti, dar fără să mai aibă mâinile încătuşate.

Avocatul lui Cristian Cioacă, Florentin Sorescu a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că este convins că instanţa va dispune punerea clientului său în libertate sub control judiciar, susţinând că dosarul în cauză "este confecţionat".

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Cristian Cioacă în dosarul în care este acuzat de accesarea fără drept a adresei de e-mail soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu.

Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a dispărut de acasă în data de 30 august 2007. Soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, a anunţat Poliţia despre dispariţia femeii în 5 septembrie 2007.

Anchetatorii braşoveni au luat în calcul varianta crimei în cazul avocatei, principalul suspect fiind soţul femeii, deoarece s-au găsit urme de sânge în apartamentul celor doi soţi şi în autoturismul bărbatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici