DNA intră din nou în verificări în luna iunie

Consiliul Superior al Magistraturii a decis, joi, că inspectorii vor realiza, în iunie, un control privind activitatea structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, respingând cererea lui Daniel Morar de decalare a controlului în al doilea semestru al anului.

1 afișare
Imaginea articolului DNA intră din nou în verificări în luna iunie

DNA intră din nou în verificări în luna iunie

Secţia de procurori a CSM a luat în discuţie, joi, o notă a Inspecţiei Judiciare ce are ca obiect efectuarea de verificări la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

În 8 octombrie 2007, cu unanimitate de voturi, Secţia pentru procurori a CSM şi-a însuşit raporul Inspecţiei judiciare a privind controlul de fond asupra activităţii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în care s-au constatat o serie de deficienţe în special la Secţia a 2-a, condusă de procurorul şef Doru Ţuluş.

Secţia pentru procurori a CSM a adoptat raportul inspectorilor, stabilind totodată ca în al doilea trimiestru al anului 2008 să se facă verificări pentru a se constata dacă s-au remediat neregulile constate.

Procurorului şef Doru Ţuluş i s-au reproşat slaba operativitate în soluţionarea cauzelor comparativ cu alte secţii ale DNA, existenţa unui număr mare de cauze nesoluţionate, cu depăşirea termenului de un an sau şase luni de la înregistrare, soluţii de restituire a anchetelor pentru refacerea urmăririi penale, folosirea inadecvată a resurselor umane, slaba gestionare a informaţiilor şi insuficienta organizare a activităţii operative de administrare a probelor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici